Slúchadlá s posilneným basovým zážitkom. Rozmerovo väčšie avšak stále s prítlakom na uši. Dostupné sú v troch farebných vyhotoveniach, nechýba čierna klasika, no efektnejšie na nás pôsobili modré a červené.

Prítlak na uši nie je príliš silný, udržia sa ale aj pri bežnom pohybe. Dajú sa použiť na cestovanie, počítajte ale s tým, že tento model nemá aktívne odhlučnenie. Vďaka technológii Extra Bass získate dosť dobré odhlučnenie už len samotnou konštrukciou a zapnutím hudobnej reprodukcie. Spojovací most je z hliníka a posilňuje celkovú odolnosť slúchadiel. Mušle majú jemné polstrovanie a dobre priľnú na uši. To aj bez pamäťovej peny, ktorú občas výrobcovia používajú. Mušle sú zavesené tak, aby sa dali otočiť o 90°. To je primárne vhodné pri vkladaní do batoha, aby ste ušetrili miesto. Vplyv to má ale aj na voľnejšiu aretáciu a prispôsobenie na uši.

Sony MDR-XB650BT

Sony MDR-XB650BT, Zdroj: Sony

Výrobca umiestnil všetky ovládacie prvky na pravé slúchadlo. Nám sa páčilo viacpolohové tlačidlo. To slúži na ovládanie hudby, skladieb aj hovorov. Dá sa zatlačiť alebo vychýliť do strán. Ovládanie je naozaj pohodlné a praktické. Je to systém, ktorý Sony používa vo viacerých slúchadlách a nám sa osvedčil. Okrem toho je tu samostatné tlačidlo na ovládanie hlasitosti. V našom prípade bolo nezávislé na hlasitosti smartfónu. Teda aj pri maximálnej hlasitosti slúchadiel nemusia hrať na maximum, ak si ju nezvýšite aj v spárovanom telefóne.

Nabíjanie je cez microUSB port. S XB650BT môžete telefonovať. Hlasový prenos je bez chýb, otázkou je pocit takmer úplne zapchatých uší, treba si na to zvyknúť.

Ohromnú výhodu sme videli a reálne pocítili pri výdrži na jedno nabitie. Vydržia až 30 hodín a slúchadlá sme takmer vôbec nemuseli nabíjať. Pri našom použití sme ich nabíjali maximálne dvakrát za týždeň. Na spojenie so smartfónom sme využili NFC. Stačí priložiť telefón o ľavé slúchadlo a spojenie sa úspešne vykoná.

Kvalita zvuku je veľmi dobrá a dobre zladená s basovým rozšírením. Nič vtieravé, zato ale dynamické a mäkké basy na príjemné počúvanie. Sony už roky vie, čo robí. Na pohľad vyššia cena, avšak dostanete za ňu maximum.

Sony MDR-XB650BT

Sony MDR-XB650BT, Zdroj: Sony

Názov modelu / Technické parametreSony MDR-XB650BT
TypBluetooth
Veľkosť meniča [mm]30
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoranemá
NFCáno
Nabíjací konektormicroUSB
Výdrž batérie [hod.]30
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]130,00
thumbs-up-icon

Výhody

  • Pohodlné na uši
  • Sila pasívneho odhlučnenia
  • Vyvážený basový efekt
  • Výdrž až 30 hodín

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Nedajú sa použiť s audiokáblom

Sony MDR-XB650BT

Sony MDR-XB650BT, Zdroj: Sony

Verdikt

Sony MDR-XB650BT sú veľmi dobré slúchadlá. Majú extra dlhú výdrž na jedno nabitie a pohodlne sa nosia. Zvukový prejav je výborný. Je tu Extra Bass, technológia, ktorú máme preverenú na nejednom modeli od Sony. Ak máte basy aj na ekvalizéri v telefóne, odporúčame ich stiahnuť na nižšiu úroveň.

Zapožičal: Sony

Cena: 130 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.