Odolný reproduktor, ktorý má LED svetlá, no nevyzerá ako hračkársky výrobok. So zvukom to myslí vážne a odpovedá tomu aj kvalita spracovania.

Gumový materiál chráni reproduktor na tvrdých povrchoch, látkové spracovanie prednej strany je určené na prienik zvukových vĺn. Je to zároveň zvukovo najsilnejší reproduktor v našom teste. V tesnom závese je za ním JBL Flip 5. Sony ukázalo, ako sa dá skĺbiť technologický základ do multimediálneho reproduktora. Je to vlastne inovovaný model z minulého roka. Takže máte všetko, čo dobre poznáte plus nové detaily vyladené takmer do dokonalosti.

To, že je zostavený z dvoch širokopásmových reproduktorov na boku a 48 mm meniča na reprodukciu nízkych tónov, mu veľmi pomáha. Vďaka tomu ozvučíte priestranstvo pri bazéne, na opekaní, ale aj väčšiu miestnosť. Má krytie IP67, čo znamená, že ho môžete ponoriť do vody. Nič sa mu nestane a ešte je odolný aj voči slanej vode. Ovládanie je na hornej strane tlačidlami, ktoré sú gumové a sú tvorené len výliskami na ovládacom paneli. To práve kvôli odolnosti voči vode. Takisto aj konektory na zadnej strane výrobca ochránil. Okrem toho je tu aktivačné tlačidlo na párovanie s viacerými reproduktormi. Celkovo ich môžete pripojiť až 100 (!) medzi sebou. Na použitie nepotrebujete smartfón, no na úplné využitie sa zíde.

Aplikácia Sony Music Center totiž umožňuje kompletné nastavenie reproduktora, ako aj definovanie funkcie Party Booster. Keď ju zapnete, reproduktor bude vydávať zvuky podľa toho, na ktorú z piatich zón buchnete dlaňou. Ozvú sa napríklad bubny alebo činely a ich hlasitosť bude odpovedať sile vášho buchnutia. To všetko so zapnutým prehrávaním hudby alebo bez nej. Efektov podsvietenia je poriadna zásoba, takisto sa vyberajú v aplikácii. Špecialitou je stroboskopický režim. Odporúčame ho, prekvapila nás jeho vhodnosť a to, že stroboskopický efekt je doplnkový.

Nebolo cieľom výrobcu zničiť vám oči a primerané nastavenie bielych LED diód oceňujeme. Pripojenie k dvom zariadeniam naraz sme ocenili. Zvuk sa prepína automaticky. Podľa toho, z ktorého zariadenia pustíte zvukový výstup. Stav batérie sa dozviete cez aplikáciu reproduktora, ale oznámi vám to aj hlas. Stlačením tlačidla pod zadným krytom aktivuje hlásenie o batérii. Dlhé stlačenie zase zapína a vypína svetelné efekty. Škoda len, že sa ešte stále nabíja cez microUSB konektor.

Zvuk

Silný zvuk je niečo, čo k XB32 neodmysliteľne patrí. Na výber sú Štandardný režim, Extra Bass a Živý zvuk. Najmä posledný sa nám veľmi páčil a prakticky sme ho používali na všetko, hudbu aj filmy a nevypínali sme ho. Večer je vhodné použiť štandardný režim, aby zvuk nebol príliš rozľahlý a stiahli ste trochu dynamiku basových efektov. Priestorové šírenie zvuku je vynikajúce, aj tak je ale vhodné mať reproduktor pred sebou a vyššie položený. Má silné basy a prenikavé stredy s výškami.

TOP argument

  • Vynikajúca reprodukcia vďaka režimu Živý zvuk
Označenie reproduktora / Technické parametreSony SRS-XB32
Typ2.1
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Výkon RMS [W]N/A
Aux ináno
Bluetooth4.2
NFCáno
OdolnosťIP67
Výdrž batérie [h]24 / 14 s Extra Bass
Vyhotovenieplast
Rozmery [mm]238 × 84 × 83
Hodnotenie
Kvalita zvuku5/5
Výbava5/5
Pomer cena / výkon5/5
Cena [EUR s DPH]170
thumbs-up-icon

Výhody

  • NFC, dve BT zariadenia naraz
  • Ovládanie
  • Svetelné efekty
  • Živý zvuk a kvalita prejavu

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • V štandardnom režime fádnejší zvuk
  • Ešte stále microUSB konektor

Verdikt

Sony SRS-XB32 ide cenovo vyššie, ale kupujete reproduktor s veľkým využitím. Je vhodný von, aj do mokrého prostredia a využijete ho aj doma. Výkonom totiž stačí na ozvučenie obývačky, a tak máte reproduktor na všetko. Celkové možnosti ako aj zvuková kvalita je niečo, čo nás príjemne prekvapilo.

Zapožičal: Sony

Cena: 170 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.