Naozaj bezdrôtové slúchadlá. Presne takéto sú a využijete ich nielen na športovanie. Vydržia tri hodiny na jedno nabitie.

To je z našich skúseností údaj, ktorý mnohí akceptujú. Na rozdiel od iných modelov s výdržou dvoch hodín je to pokrok. V praxi sa nám ale stále nepáčilo, že včas nedostanete upozornenie na vybitie batérie. Totiž, hlásenie o vybití dostanete, ale hneď na to sa slúchadlá vypnú. Treba ich teda nabíjať vždy, keď môžete. Vyhnete sa tak prekvapeniu. Dobre sa nosia a vďaka vymeniteľným nadstavcom vám nebudú vypadávať z uší. Mierna korekcia je občas potrebná.

Nabíjacia kolíska nabije doplna slúchadlá ešte dvakrát, čiže sa teoreticky viete dostať na 9 hodín počúvania hudby. Z nášho pohľadu mohla byť kolíska väčšia a mohla mať väčšiu batériu. Je tam zbytočne veľa vzduchu. Nabíja sa cez microUSB kábel.

Slúchadlá sa po vybratí z kolísky zapnú automaticky. Dostanete hlásenie o stave batérie a tiež o pripojení k telefónu. Na plné využitie odporúčame nainštalovať aplikáciu Sony Headphones. V nej si môžete nastaviť predvolené nastavenia slúchadiel po spárovaní so smartfónom, ekvalizér, režim ANC a sledovať stav batérie ako aj aktualizovať na najnovší firmvér.

So slúchadlami sa dá telefonovať, na každom máte tlačidlo. Na ľavom meníte ANC režim, na druhom je poradie skladieb, spustenie asistenta, alebo pozastavenie prehrávania či prijímanie hovorov. Podľa počtu stlačení tlačidla.

Tým, že ide o model pre športovcov, oceníte tri režimy aktívneho odhlučnenia. Prvý je štandardný a odhluční všetky bežné zvuky, ako zvuk kopírky, hučanie motorov v lietadle. Ideálny je na univerzálne použitie. Druhý režim je dvojitý a na výber máte odhlučnenie bežných zvukov s prepúšťaním hlasu. Keď na vás bude niekto hovoriť, budete ho počuť. Posledný režim je prepúšťanie vyšších tónov z okolia v štandardnom režime. Ideálny napríklad na behanie po ulici alebo všade tam, kde nechcete úplne odhlučnenie.

Párujú sa cez Bluetooth a dá sa použiť aj NFC v kolíske. Zvukovo sú veľmi dobré. Kupujete si nielen slúchadlá s ANC odolné voči vlhkosti, ale aj kvalitný zvuk. Nám sa páčil silný basový prejav doplnený o zreteľné stredy. Po zvukovej stránke im nemáme čo vytknúť. Prednes je vynikajúci a rozhodne ich odporúčame.

Názov modelu/Technické parametreSony WF-SP700N
TypBluetooth 4.1
Veľkosť meniča [mm]6
Odhlučnenie od okoliaANC, 2 režimy
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoramicroUSB, nabíjanie kolísky
Certifikácia odolnostiIPX4
Výdrž batérie [hod.]3
Hmotnosť [g]16
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena/celkové možnosti3/5
Cena [EUR s DPH]179
thumbs-up-icon

Výhody

  • stabilita v ušiach
  • rôzne režimy ANC
  • výborná kvalita zvuku
  • 3 hodiny na jedno nabitie

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • po upozornení na slabú batériu sa hneď vypnú

Verdikt

Sony WF-SP700N sú výborné bezdrôtové slúchadlá s výdržou troch hodín. Majú aktívne odhlučnenie a režimy aj pri behu cez les alebo mesto. Svoje zdravie toľko neriskujete a počujete okolie. Hudobne sú tiež výborné. V ušiach držia stabilne a takisto sa nám páčil spôsob ovládania cez tlačidlá na oboch mušliach.

Zapožičal: Sony Slovakia

Cena: 179 EUR

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.