Priaznivci veľkých modelov na uši si vychutnajú mohutnosť zvuku z týchto prémiových slúchadiel.

Konštrukčné spracovanie je vynikajúce, rovnako tak aj ergonómia. Slúchadlá sa pohodlne nosia a extra jemné náušníky netlačia a výrazne izolujú okolitý zvuk. Zapnutím aktívneho odhlučnenia získate takmer dokonalé izolovanie všetkých rušení z okolia. Oceľový spojovací oblúk je pri mušliach obložený plastovou konštrukciou.

Spodná časť oblúka má bohaté a jemné polstrovanie. Nebude vás zvrchu nijako tlačiť. Mušle majú doslova super jemné polstrovanie a uši vám do nich úplne zapadnú. Vrchná časť pravej mušle je dotyková, ľavá má v sebe NFC. Ocenili sme možnosť otočenia mušlí tak, aby ste mali čo najplochejšie slúchadlá. Kto potrebuje, môže ich ešte zohnúť v kĺbe spojovacieho mosta a mať ich v naozaj kompaktnom stave v batožine.

Slúchadlá sa dajú použiť v bezdrôtovom režime ako aj v pasívnom drôtovom. Stačí použiť prepojovací audiokábel priamo v balení. V prípade vybitia batérie ich stále budete môcť použiť ako bežné slúchadlá. Najviac funkcií využijete pri nabitej batérii a prepojení cez Bluetooth.

Názov modelu / Technické parametreSony WH-1000XM2
Typdrôtové / Bluetooth 4.1
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okoliaANC / Ambient
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]4 ÷ 40 000
Typ konektoraL konektor
Výdrž batérie [hod.]30 s BT a ANC
Hmotnosť [g]278
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie3/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / výkon4/5
Cena [EUR s DPH]391,40

Vtedy budete môcť upravovať hlasitosť alebo prechádzať medzi skladbami potiahnutím prsta po pravej mušli. Tam je dotyková plocha, akú poznáme aj z modelu Sony MDR-1000X. A nemusíte sa báť náhodných dotykov, až dvojité ťuknutie pozastaví hudbu, nie bežný dotyk. Inak toto je výborný detail.

Samozrejmosťou je absolútna výbava technológiami. Po nasadení slúchadiel odporúčame spraviť kalibráciu. Štandardné aktívne odhlučnenie tu je totiž doplnené o možnosť analyzovania tvaru vašich uší, hlavy a celkovo toho, ako ich máte nasadené. Výrobca hovorí o tom, že aj zmena účesu ovplyvňuje to, ako bude ANC fungovať, a preto odporúča zakaždým novú kalibráciu.

Aj tu je meranie aktuálneho tlaku, tak aby sa vyrovnal ten v mušliach a nepôsobil rušivo. Na všetko toto slúži aplikácia Sony Headphones Connect. Aj tu funguje technológia Adaptive Sound Control.

Zvukovo sa nám slúchadlá veľmi páčili. Zvuk je vynikajúci a čistý. Ekvalizérom si môžete upraviť zvuk podľa seba, a to priamo cez aplikáciu. Sony vždy vedelo spraviť dobrý zvuk a ich Surround (VPT) efekty ako aj klasický ekvalizér sa nám vždy páčili. Rovnakú technológiu majú Sony walkmany.

 

Špičková je technológia Clear Bass, ktorá zintenzívňuje dynamiku basov. Znejú skutočne dobre, zbytočné sa ďalej rozplývať. Je jasné, že TOP model od Sony, akým tieto slúchadlá sú, si kupujú nároční používatelia. Odporúčame ich každému, kto chce špičku na trhu po konštrukčnej a hudobnej stránke. Upozorňujeme, že slúchadlá nie sú z rodiny Extra Bass, a tak je tu zvuk prirodzenejší.

Hodnotenie
+ precízne spracovanie,
+ super jemné náušníky,
+ technologická výbava adaptívneho ANC,
+ kvalitu zvuku
– časté prepínanie typu Ambient Sound

Zapožičal: Sony Slovakia
Cena: 391,40 EUR

Verdikt

Sony WH-1000XM2 sú vhodné pre tých, ktorým sa zapáčili najnovšie technológie tejto značky, avšak chcú detailnejší zvuk. Veľké mušle poskytnú rozšírenú dynamiku a precítenie zvuku.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 11/2017, ako súčasť testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.