Špičkový zvuk v šate mladého a sviežeho dizajnu.

Kým mnoho slúchadiel je príliš konzervatívnych, tieto prinášajú nové osvieženie, a to doslova. Sú na to hneď dva dôvody, farebné kombinácie a materiálové spracovanie. Sú pevné a majú plastové spracovanie so zvláštnym pogumovaním povrchu. Pravá mušľa je dotyková a môžete ňou ovládať hlasitosť, prechod medzi skladbami ako aj telefónne hovory alebo digitálneho asistenta.

Dajú sa zložiť a zohnúť v mostovom oblúku. Na plocho sa vyrovnať nedajú. Záves mušlí je ale voľný a dobre nastaviteľný. Opäť sme mali pocit, že slúchadlá boli vyrobené priamo na naše uši a bez pochýb budú sedieť aj na vaše.

Model WH-H910 má aktívne odhlučnenie, a to aj s adaptívnym režimom. Rozpozná prostredie, v ktorom ste alebo sa pohybujete a podľa toho upraví intenzitu odhlučnenia. Cez aplikáciu Sony Headphones si môžete tieto parametre nastavovať podľa uváženia. Na ľavej mušli je samostatné tlačidlo, ktoré slúži na prechod medzi ANC, prepúšťaním zvukov okolia alebo vypnutie.

Podporujú kodek LDAC, ktorý prenáša takmer 3× viac informácií ako základný SBC kodek. Tradične je tu podpora zvukového rozšírenia Digital Sound Enhancement Engine HX (DSEE HX) ako to už pri prémiových produktoch od Sony býva. Pri prenose LDAC môžete využiť frekvenciu až v rozsahu 5 ÷ 40 000 Hz, inak so štandardným prenosom 20 ÷ 20 000 Hz.

Poskytnú vynikajúci zvuk a dobre sa nosia. Čistotu a detailnosť zvuku počujete okamžite. Môžete ich použiť aj ako káblové. S nabíjaním si netreba robiť starosti. Je tu konektor USB-C a vydržia prehrávať hudbu až 35 hodín. Za 10 minút ich nabijete na 2,5 hodiny používania.

thumbs-up-icon

Výhody

  • Aktívne odhlučnenie
  • Dotykové ovládanie
  • Kvalita zvuku

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Žiadne podstatné

Verdikt

Sony WH-H910N sú vhodné aj na cestovanie, pri chôdzi a samozrejme v kancelárii. Majú ANC a zároveň neprepúšťajú vlastnú reprodukciu. Sú vysoko univerzálne a prakticky ich nebudete musieť niekoľko dní nabíjať.

Cena: 300 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.