Bezdrôtové s NFC, nielen pre športovcov. Ideálne slúchadlá pre tých, čo chcú mať voľné ruky a najmä smartfón, ku ktorému sú pripojené.

Ide o typickú konštrukciu s umiestnením za krk. Po zložení mušlí z uší ich môžete nechať na krku. Netreba si robiť starosti, kam so slúchadlami a tiež ich nebudete musieť zmotávať do vrecka.

Prekvapilo nás, ako dobre držia v ušiach a nikde netlačia. Výrobca zvolil namiesto hranatých prvkov zaoblené a valcové. Na kábli ich máte dva. Z ľavej mušle je prvý so zaoblením hrán. Slúži na ovládanie slúchadiel a tu je zároveň mikrofón na telefonovanie. Tlačidlá plus a mínus majú zdvojenú funkciu. Dlhé podržanie mení skladby, krátke zase hlasitosť. Na zátylku je valec s batériou. Tá vydrží takmer 8 hodín prehrávania. V praxi je to dosť na to, aby ste neboli výrazne limitovaní pri cestovaní, športe alebo v kancelárii.

Mušle sú také malé, že po vložení silikónových návlekov do zvukovodu ich ucho pohltí. Nebojte, nepotrebujete dlhé nechty na to, aby ste ich vybrali.

Názov modelu/Technické parametreSony WI-C300
Typbezdrôtové
Veľkosť meniča [mm]9
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoramicroUSB
Hmotnosť [g]15
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie4/5
Káble bez zamotávania5/5
Pomer cena / reprodukcia4/5
Cena [EUR s DPH]30,00

Zvuk

Hudobne ide o vynikajúce slúchadlá. Ich cena je presne na stanovenej hranici, no tu sa do ceny započítava aj fakt, že ide o bezdrôtový model. Hrajú výborne, špeciálne sme si všimli dynamiku a poddajnosť basov. Sú vhodným doplnkom k veľmi dobre reprodukovaným stredom a výškam. Tento zvuk sa nám páčil.

TOP argument

  • Podmanivý zvuk
thumbs-up-icon

Výhody

  • tvar ovládacích prvkov
  • NFC
  • výdrž na batériu
  • zvukový prejav

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • červená podľa Sony je vlastne ružová

Verdikt

Sony WI-C300 obstáli veľmi dobre. Ocenili sme konštrukciu ovládacích prvkov. S tým súvisel aj pohodlný pocit pri nosení. Sú miniatúrne a mušle sa vám zmestia celé do ucha. Ideálne na spanie s uchom opretým o vankúš. A samozrejme, aj na športovanie.

Zapožičal: Sony Slovakia

Cena: 30 €

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.