SteelSeries Apex 3 je najlacnejšia herná klávesnica v portfóliu tohto výrobcu. Aj napriek tomu je jej cena na úrovni 80 eur, čo môže byť pre niektorých používateľov nad rámec ich rozpočtu. Bez ohľadu na to, Apex 3 prináša vysokú kvalitu a funkcie, ktoré sú hodné tejto cenovky.

Klávesnica poteší magnetickou podložkou na dlane, ktorá je súčasťou balenia a ku klávesnici sa pripojí pomocou magnetov. Vďaka tomu sa nestane, že by sa samovoľne pohybovala po stole, čo môže spôsobovať diskomfort a stretli sme sa s tým v prípade niektorých modelov. Apex 3 má konštrukciu z kvalitného a odolného plastu. Oceňujeme, že je pomerne ľahká. K počítaču sa pripája pomocou hrubého pogumovaného USB kábla.

Apex 3 využíva membránové spínače, ktoré majú označenie Whisper Quiet Gaming Switches. Výrobca garantuje životnosť na úrovni 20 miliónov stlačení. Z praktického hľadiska oceňujeme, že v porovnaní s mechanickými klávesnicami sú výrazne tichšie. Zároveň si však zachovávajú veľmi dobrý pocit pri stláčaní. Spätná väzba je výborná, rýchla, takže klávesnica by vás nemala sklamať ani pri frenetickom hraní. Rovnako sa na nej veľmi pohodlne a rýchlo píše.

SteelSeries vybavil model Apex 3 aj odolnosťou voči vode na úrovni IP32, takže klávesnica by mala bez problémov prežiť nechcené poliatie nápojom. Samozrejmosťou je RGB podsvietenie, ktoré je rozdelené do 10 zón a môžete si ho prispôsobiť pomocou aplikácie SteelSeries Engine 3.

Klávesnica má vo výbave tlačidlo na zaznamenanie makier, ako aj praktické koliesko na reguláciu hlasitosti. To sa nachádza nad numerickou klávesnicou v pravej časti. Spoločne s ním máte po ruke aj multimediálne tlačidlo na ovládanie prehrávania hudby či rýchle preskakovanie pesničiek.

Cena: 79,99 €

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit