The Division 2 je pokračovanie úspešnej strieľačky z pohľadu tretej osoby, ktorá svoj úspech postavila na koncepte hra ako služba. V praxi to znamená, že ide o hru, ktorá je koncipovaná tak, aby ste pri nej trávili niekoľko stoviek hodín a pravidelne sa k nej vracali. A ideálne ju hrali niekoľko rokov. Pokiaľ sa vývojárom podarí vytvoriť dostatočne silnú hráčku komunitu, pre hru budú pripravovať nový obsah a podporovať ju dlhé roky.

Na úvod konštatujeme, že The Division 2 má veľmi silný základ a už v základnom balení prekvapí množstvom obsahu. To nebýva v tejto kategórii hier samozrejmosťou, príkladom môže byť Anthem, o ktorom píšeme na druhej strane.

The Division 2 vás bude chcieť zaujať aj zábavnou hrateľnosťou. Hoci ide o akčnú hru, nechýbajú obľúbené RPG prvky. Tie sú v tomto žánri nutnosťou, pretože majú zabezpečiť neustálu motiváciu hrať a zlepšovať vášho hrdinu. Faktom je, že dostupné schopnosti sú trochu samoúčelné, nakoľko si ich všetky časom odomkneme a vo všeobecnosti ponúkajú pomerne malú variabilitu.

Tým hlavným lákadlom tak bude najmä získavanie čoraz lepšieho vybavenia. Takzvaný loot systém funguje v The Division 2 na jednotku a bude dôvodom, prečo sa budete k hre vracať. Podobne ako v klasických RPG hrách, aj v The Division 2 sú zbrane a brnenie odlíšené podľa vzácnosti a tomu zodpovedajú aj ich schopnosti. Výbava takisto ponúka dostatočnú variabilitu, a to z hľadiska dizajnu aj schopností.

Ako už bolo spomenuté, The Division 2 obsahuje množstvo obsahu, pričom hru možno rozdeliť na dva samostatné celky. Iný herný zážitok získate počas hrania a vylepšovania postavy až do 30. úrovne a iný zážitok ponúka po dosiahnutí maximálnej úrovne. Mnoho hier má s druhou časťou pri vydaní problémy, pretože vývojári nepripravili dostatok obsahu, a tak sa najrýchlejší hráči nudia. V prípade The Division 2 tomu tak nie je.

Hra má veľa obsahu a aj variabilných nepriateľov, takže stále budete mať čo robiť. Horšie to môže byť so samotnou hrateľnosťou, ktorá je čiastočne stereotypná. The Division 2 je strieľačka z pohľadu tretej osoby s veľkým dôrazom na krytie.

Strieľanie a krytie sa sú prakticky jedinou náplňou, ktorú budete v tejto hre mať. Čaká vás síce preskúmavanie virtuálneho Washingtonu, ktorý tvorcovia spracovali bravúrne a s veľkým dôrazom na detail a vernosť, avšak prestrelky vás čakajú prakticky na každom kroku. Niektorí hráči to ocenia, avšak pokiaľ preferujete príbehové hry s variabilnou hrateľnosťou, The Division 2 nemusí byť pre vás tá správna voľba.

Vývojári sa snažili oživiť hrateľnosť rôznymi režimami, takže sa okrem primárnych misií môžete zapájať aj do vedľajších úloh, verejných udalostí alebo PvP súbojov. Hru si najlepšie užijete v spolupráci s inými hráčmi. Ideálne, ak máte kamarátov, ktorí The Division 2 tiež hrajú a môžete spoločne preskúmavať herný svet. K dispozícii je síce žiadosť o pomoc ostatných hráčov, tí však v tomto smere nie sú príliš nápomocní. Buď nepochopili účel danej funkcie alebo sa im jednoducho nechce pomáhať. S náhodnými hráčmi sa tak najčastejšie stretnete pri plnení hlavných misií. The Division 2 môžete hrať aj sami, avšak v takom prípade sa vybavte extra trpezlivosťou, resp. šikovnosťou.

thumbs-up-icon

Výhody

  • množstvo obsahu
  • atraktívny loot systém
  • detailne spracovaný Washington

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • príbeh neohúri
  • pre vlkov samotárov – najlepší zážitok iba v hraní s kamarátmi

Zapožičal: Ubisoft / Hrac.sk

Hodnotenie: 4/5, 80 %

Cena: 49,90 €

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit