Keď firma vyrábajúca kvalitné routery príde na trh s prenosným reproduktorom, spozornieme.

S istou dávkou nedôvery sme sa rozhodli vyskúšať tento reproduktor a celkom nás prekvapil.

Je to mono reproduktor, ktorý nemá na pohľad veľa možností. To nám neprekáža. Kupujeme si predovšetkým reproduktor a radšej nech dobre hrá, ako by mal mať kopu režimov v polovičatej funkčnosti. Okrem prepojenia cez Bluetooth a AUX tu nič iné nie je. Na boku je tlačidlo na zapnutie / párovanie a dve tlaj sa dá reproduktor zavesiť alebo ešte lepšie, nakloniť na stole. Takto hral najlepšie.

Vydrží prehrávať hudbu do štyroch hodín. To môže byť relatívne málo, no pri daných rozmeroch (100 x 100 x 40 mm) je to pochopiteľné. Je to taký šikovný reproduktor do väčšieho vrecka. Po dizajnovej stránke vyzerá dobre a ešte lepšie hrá. Nepodporuje hlasové hovory, to nám ale neprekážalo. Vzdialenosť, na ktorú si udrží spojenie je reálnych 20 metrov, vyskúšali sme to a zvuk je reprodukovaný bez výpadkov v spojení.

Zvuk

Hudobne si vychutnáte dobre podané basy, hoci trochu tvrdšie. Avšak, ak si reproduktor vypočujete prvýkrát, budete veľmi prekvapení. So zvukom sme boli spokojní aj v ostatných frekvenčných hladinách. Stredy sú výraznejšie, ako by sme chceli, na úkor výšok. Basy budete rozhodne počuť všade. Má výkon 4 W a ozvučí aj veľkú miestnosť, napríklad obývačku.

Hodnotenie:

+ pekný dizajn, malé telo, kvalita spracovania, veľmi dobrý zvuk
– tvrdšie basy

Cena: 38 €
Zapožičal: TP-Link

Verdikt

TP-Link Groovi Ripple je pekný reproduktor, ktorý vás jednoznačne prekvapí svojím zvukom. Prekonáva väčšie modely v teste a jeho zvuk je naozaj príjemný. Ako kompaktné ozvučenie napr. na pracovný stôl je toto výborné riešenie.

Prehľad parametrov a hodnotenia testovaných reproduktorov:

Označenie reproduktora / Technické parametreTP-Link Groovi Ripple
Typ1.0
Frekvenčný rozsah [Hz]120 ÷ 20 000
Výkon RMS [W]4
Aux ináno
Bluetooth4.0
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Výdrž batérie [hod.]4
Ovládaniehlasitosť, telefón
Vyhotovenieplast / kov
Hodnotenie
Kvalita zvuku4/5
Výbava3/5
Pomer cena / výkon5/5
Obchodné informácie
Cena [EUR s DPH]38

Tento článok vyšiel aj v tlačenom aprílovom vydaní TOUCHIT č. 4/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Recenzia Lamax Street ST-1: Cenovo prijateľný reproduktor, s ktorým nešliapnete vedľa

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.