Fotografovanie

Je celkom prirodzené, že telefón v cene 163 EUR sme nechceli porovnávať s vlajkovými loďami. Popravde sme k fotografovaniu pristupovali s istou nedôverou. Neffos X1 nás ale presvedčil o tom, že sa dá rozumne použiť aj na robenie fotiek. Telefón spraví dobré fotky, spravidla sa ale musíte na chvíľu zastaviť a počkať.

Fotí trochu pomalšie, to znamená, že od stlačenia spúšte po zachytenie fotografie ubehne zhruba jedna sekunda. To ale v praxi znamená, že to auto, ktoré vám cez záber neprechádzalo a mysleli ste si že to stihnete, vám cez záber prejde. Tým, že sa na statickú fotku zvolila dlhšia expozícia, vám prichádzajúce auto nakoniec rozmaže. Sú to také detaily, no tu je vidno pomalší procesor. Inak vyzerajú fotky pomerne dobre.

Fotili sme aj v HDR režime, no nie vždy bol výsledok diametrálne odlišný. Niekedy sme si neboli celkom istý, či bol alebo nebol použitý tento režim. Dajú sa robiť aj spomalené zábery alebo panoramatické fotky. V prípade oboch fotoaparátov môže robiť video do Full HD rozlíšenia.

Obsah recenzie

  1. Dizajn
  2. Hardvérová výbava
  3. Operačný systém
  4. Fotografovanie
  5. Verdikt

Značky:
1 2 3 4 5

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.