Svietiace reproduktory sa zatiaľ príliš nevidia.

Trust je tak po JBL ďalším výrobcom, ktorý prináša svetelné efekty priamo do reproduktora. Tento model je určený na prehrávanie vo vodorovnej polohe. Je mierne naklonený, a tak 50 mm menič bude lepšie šíriť hudbu do okolia.

Na ľavom boku je súprava konektorov. Nájdete tu microUSB na nabíjanie reproduktora, slot na microSD kartu AUX vstup a USB-A konektor. Ten však neslúži na to, aby nabíjal iné zariadenia. Podporuje Mass Storage štandard a môžete do neho pripojiť flashdisk s vlastnými hudobnými skladbami. Pravá strana má tlačidlá na ovládanie hovorov, hudby a hlasitosti. Prechádzanie medzi skladbami je pridané k tlačidlám na ovládanie hlasitosti. Tento systém sa nám až tak nepáči. Predpokladáme však, že mnohí budú ovládať hudbu priamo z telefónu.

Tlačidlá sú gumové, tak ako boky reproduktora a nevyzerá to príliš efektne. Tlačidlom Play môžete prijať telefonát. Reproduktor slúži aj ako handsfree. Vyskúšali sme to, no zvuk bol zvláštne priestorový. Ako krajné riešenie áno, ako zariadenie, ktoré si dáte do firemnej zasadačky, to určite nie. Svetelné efekty sa dajú vypnúť, na výber je medzi niekoľkými režimami. Systém je celkom jednoduchý a nie je tu možnosť ovládať svetlá cez nejakú aplikáciu.

Zvuk

Kvalita zvuku nie je silnou stránkou tohto modelu. Basy sú príliš tvrdé, bez akejkoľvek dynamiky. Výšky a stredy sú príliš prenikavé. Museli sme upravovať hudbu cez ekvalizér. Na jednoduché počúvanie so zameraním na LED efekty môže byť vhodný pre deti.

Hodnotenie:

+ pekný dizajn, grafická podoba LED efektov, podpora prehrávania z flashdisku
– priemerný zvuk

Cena: 49,99 €
Zapožičal: Trust

Verdikt

Trust Dixxo Delta je reproduktor, ktorý dobre vyzerá a má pekné LED efekty. Zaujme istú skupinu, najmä deti. Tam bude dôležité skôr to, že reproduktor svieti, než to, že hrá. Máme totiž pocit, že to si dal výrobca za cieľ, keď reproduktor navrhoval.

Prehľad parametrov a hodnotenia testovaných reproduktorov:

Označenie reproduktora / Technické parametreTrust Dixxo Delta
Typ1.0
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Výkon RMS [W]4
Aux ináno
Bluetootháno
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Výdrž batérie [hod.]8
Ovládaniehlasitosť, hudba
Vyhotovenieplast / kov
Hodnotenie
Kvalita zvuku2/5
Výbava4/5
Pomer cena / výkon3/5
Obchodné informácie
Cena [EUR s DPH]49,99

Tento článok vyšiel aj v tlačenom aprílovom vydaní TOUCHIT č. 4/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Recenzia TP-Link Groovi Ripple: Výborný reproduktor na váš pracovný stôl

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.