Toto sú slúchadlá určené na športovanie.

Majú špeciálny aretačný mechanizmus, aby lepšie držali v uchu. Podľa našich testov však iné modely držia v uchu lepšie. Dokonca aj bez nejakých vylepšení. Tu sme nedokázali slúchadlá udržať vo zvukovode tak, aby sme nestratili basy. Inak ich nestratíte, to je pravda. Komu sú malé, stačí si z konštrukcie vytiahnuť špeciálny prvok na zaistenie v uchu.

Aj tak sme však pociťovali absenciu basov a prejavovali sa najmä výšky a stredy. Museli by sme slúchadlá neustále zatláčať do ucha. Na druhú stranu, je to bezpečnejšie riešenie, pretože budete vnímať aj zvuky okolia. Odhlučnenie od okolia majú menšie, ako býva pri tomto type zvykom. Takže budete sčasti počuť aj dianie okolo vás.

Dvojfarebný kábel je elastický a hoci nie je plochý, nebude sa zamotávať. Ak ho zamotáte, jeho pružnosť sa bude snažiť oddeliť sama od seba. S modelom Fit sa dá aj telefonovať. Dlhé stlačenie tlačidla na ľavom kábli aktivuje asistenta na Androide alebo iOS.

Zvukovo k nim nemáme výraznejšie výhrady, avšak viac budete počuť výšky a stredy. Basy sa môžu strácať, ak sa vám nepodarí ich poriadne zatlačiť do ucha.

Hodnotenie

+ zlepšené držanie v uchu, kvalita zvuku, elastický kábel
– vyžadujú silnejšie dotlačenie do ucha

Zapožičal: Trust
Cena: 17,99 €

Verdikt

Trust FIT sú športovo ladené slúchadlá tým, že majú špeciálnu aretáciu proti vypadávaniu. Subjektívne nám síce držali v uchu dobre, no basy sa výrazne strácali. Mali sme tendenciu slúchadlá dotláčať. Ak ale chcete slúchadlá, ktoré dobre držia a zvukovo neizolujú okolie, odporúčame. Je to predsa len bezpečnejšie ako počuť iba hudbu a nevnímať okolie.

Parametre a hodnotenie testovaných slúchadiel:

Názov modelu / Technické parametreTrust FIT
Typdrôtové
Veľkosť meniča [mm]10
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraI konektor
Výdrž akumulátora [hod.]N/A
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia1/5
Kvalita reprodukcie3/5
Pomer cena / výkon3/5
Cena [EUR s DPH]17,99

Tento článok vyšiel ako súčasť testu slúchadiel aj v tlačenom aprílovom vydaní TOUCHIT č. 4/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Recenzia Sony MDR-XB70BT: Super basové slúchadlá nielen pre športovcov

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.