Odolné telo tohto reproduktora okamžite prezradí, že sa dá používať aj inde ako v bezpečí na poličke v domácnosti.

Na boku je karabína, pomocou ktorej pripevníte reproduktor na opasok alebo na ruksak. Certifikácia IPX5 pre tento reproduktor znamená odolnosť voči tryskajúcej vode. Nie je to teda na ponáranie, no dážď alebo ošpliechanie mu neuškodí. MicroUSB konektor na nabíjanie, AUX vstup aj slot na microSD karty sú chránené gumovým krytom. Reproduktor sa dá spojiť nielen káblom, ale aj cez Bluetooth. Vtedy využijete možnosti telefonovania.

Horná strana má tri LED diódy na zobrazenie zostávajúcej kapacity batérie, tlačidlá na ovládanie hudby a hlasitosti ako aj prijatie hovoru. Biele LED diódy s čírym svetlom pôsobia oslepujúco a veľmi zle sa pozerá na čierne výlisky v ovládacích tlačidlách. Vo svojej podstate je to jednoduchý model, no výkon 7 W RMS je slušný na to, že je tu len jeden mono reproduktor.

Reproduktor sme nemohli korektne vyskúšať prepojením cez Bluetooth. Fungovali iba hovory, hudba však nie. Reproduktor Veltus počítač s Windows 7 aj smartfón s Androidom 7 rozpoznali ako hardvérovú klávesnicu. Prepojenie nám teda definovalo povoliť vstupné zariadenie a hovory.

Zvuk

Na test prehrávania sme použili AUX prepojenie. Reproduktor má stredne silné basy s mierne tvrdším podaním. Je to dané meničom a na rozložení zvuku to bolo v tomto prípade cítiť. Reproduktor hrá dobre aj pri vyššej hlasitosti. Z našich skúseností ho odporúčame umiestniť nad hlavu používateľa. Vtedy sa z neho bude zvuk šíriť najlepšie. Položený na zemi alebo na stole nehral tak dobre.

Hodnotenie:

+ odolné telo, certifikácia proti tryskajúcej vode, vlastný slot na pamäťovú kartu
– problémy s párovaním BT

Cena: 69,99 €
Zapožičal: Trust

Verdikt

Trust Veltus je kompaktný reproduktor, ktorý sa nám páčil svojou pevnou konštrukciou. Nie je síce taký odolný a nehrá tak dobre ako JBL Flip 4, no je o polovicu lacnejší. Na to, že má jeden mono reproduktor, budete prekvapení jeho zvukovým podaním.

Prehľad parametrov a hodnotenia testovaných reproduktorov:

Označenie reproduktora / Technické parametreTrust Veltus
Typ1.0
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Výkon RMS [W]7
Aux ináno
Bluetooth4.0
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Výdrž batérie [hod.]10
Ovládaniehlasitosť, hovory, skladby
Vyhotovenieplast / kov
Hodnotenie
Kvalita zvuku2/5
Výbava3/5
Pomer cena / výkon3/5
Obchodné informácie
Cena [EUR s DPH]69,99

Tento článok vyšiel aj v tlačenom aprílovom vydaní TOUCHIT č. 4/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Recenzia Trust Dixxo Delta: Reproduktor s pútavými svetelnými efektami

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.