Umidigi sa snaží zaujať najmä pomerom cena/výbava a neinak je to aj v prípade modelu F1 Play. Testovali sme ho v červenej verzii, ktorá vyzerá na prvý pohľad štýlovo a môže evokovať pocit z monopostu F1. Pri lepšom pohľade si však všimnete odtlačky prstov, ktoré sa na povrchovej vrstve ľahko tvoria.

Umidigi F1 Play má 6,3-palcový displej s rozlíšením 1080 × 2340 pixelov. S jeho kvalitou sme spokojní, patrí k tomu lepšiemu vo svojej cenovej kategórii. Predná strana vyzerá celkovo pomerne dobre, ani rámik pod obrazovkou nie je prehnane veľký.

Na zadnej strane sa nachádza duálny fotoaparát a snímač odtlačkov prstov. Počas testovania nebol príliš spoľahlivý, ale odomknutie telefónu je rýchle – keď správne identifikuje váš odtlačok. Spodná hrana obsahuje 3,5 mm jack a USB-C port, vo výbave je 18 W nabíjačka. K dispozícii je tiež hybridný slot pre dve nano SIM karty, resp. jednu microSD kartu.

Rýchle nabíjanie v prípade tohto telefónu využijete, nakoľko má vo výbave až 5150 mAh batériu. Telefón pritom nie je prehnane hrubý, parameter 8,8 mm je štandardom. Vysoká výdrž na jedno nabitie je jedným z hlavných lákadiel, v praxi môžete počítať s dvoma dňami menej náročného používania na jedno nabitie.

Umidigi F1 Play poháňa procesor Mediatek MT6771. Nami testovaná konfigurácia ponúkala 6 GB RAM a 64 GB úložisko. Takáto konfigurácia ponúka plynulú prevádzku a poradí si aj s hrami. Vo výbave tiež nájdete podporu pre 5 GHz siete a aj NFC. Prekvapila nás akurát staršia verzia rozhrania Bluetooth vo verzii 4.1. Dnes sme zvyknutí, že telefóny majú štandardne 5.0 alebo aspoň 4.2.

Operačný systém Android je v čistej verzii, predinštalované sú aplikácie Flashlight a Rádio FM – to je mimochodom jedna z funkcií, ktorá postupne mizne z výbavy telefónov. Android 9.0 má bezpečnostné aktualizácie k 5. januáru 2019 a nepredpokladáme, že sa to zmení. Výrobca totiž využíva vlastný spôsob doručovania aktualizácií, takže na bezpečnostnú podporu môžete pravdepodobne zabudnúť. Pri používaní telefónu sme si tiež všimli zopár preklepov v slovenskom preklade.

Umidigi F1 Play ponúka 48 Mpx hlavný fotoaparát a 8 Mpx senzor hĺbky. Kvalita fotiek je na dobrej úrovni, ocenili sme ich ostrosť a detaily. K dispozícii je tiež 2-násobné priblíženie, využíva sa hlavný senzor. Výrobca zakomponoval do ponuky aj nočný režim, ktorý funguje dobre.

Vo výsledku je Umidigi F1 Play atraktívne zariadenie. Vo svojej cene má silnú konkurenciu, často aj s oficiálnym zastúpením na Slovensku a lepšou softvérovou podporou. Toto treba tiež brať do úvahy pri výbere telefónu.

Model telefónuUmidigi F1 Play
Operačný systémAndroid 9, aktualizácie 5. 1. 2019
Formát SIM kartyDual Nano SIM
Pamäť RAM / ROM / iná [GB]6 / 64
Procesor [max. frekvencia]Mediatek MT6771,              8-jadrový, 2,0 GHz
Displej, počet fariebIPS, 16 miliónov
Displej – veľkosť [palcov]/ rozlíšenie [bodov]6,3 / 1080 × 2340, 19,5 : 9
Slot na pamäťovú kartumicroSD do 256 GB
Bluetooth, Wi-Fi, USB, GPS, NFC4.1, ABGN, áno, áno, áno
Hlavný fotoaparát / video48 (f/1.7) + 8 Mpx, Full HD, 30 fps
Predný fotoaparát / video16 Mpx (f/2.0), Full HD, 30 fps
Vymeniteľná batéria a vlastnostinie, 5150 mAh
Rozmery [mm]/ hmotnosť [gramov]156,7 × 74,3 × 8,8 / 186
KonektorUSB-C, 18 W
ZapožičalUmidigi
Cena [EUR s DPH]239
Benchmarky
AnTuTu Benchmark – Total score136941
PCMark for Android – Performance7844
3DMark Sling Shot Extreme – Total1151
Graphic1004
Physics2368
VRMark Amber Room – Total1301
A1 SD Bench – RAM [MB/s]5 842
Úložisko čítanie / zápis [MB/s]204 / 220
Hodnotenie
Dizajn a konštrukcia3/5
Hardvérová výbava4/5
Rýchlosť3/5
Výdrž5/5
thumbs-up-icon

Výhody

  • Atraktívny pomer cena/výbava
  • Kvalitný hlavný fotoaparát
  • Dlhá výdrž na jedno nabitie

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Diskutabilná softvérová podpora
  • Zadná strana sa ľahko ucapká
  • Nespoľahlivý snímač odtlačkov prstov

Verdikt

Umidigi F1 Play môže zaujať používateľov, ktorí hľadajú čo najlepšiu výbavu za svoje peniaze. Tento telefón má slušný displej aj rozumný výkon a poteší skvelou výdržou batérie a 48 Mpx fotoaparátom. Na druhej strane nemá príliš spoľahlivý snímač odtlačkov prstov a softvérová podpora do budúcnosti je otázna, najmä čo sa týka vydávania bezpečnostných záplat od Googlu.

Cena: 239 €

Zapožičal: Umidigi

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit