Delete Cache

Xiaomi má už čoskoro odprezentovať lacný model Redmi 13.

Čínska spoločnosť Xiaomi sa na globálnom trhu presadila najmä vďaka svojim lacným telefónom, ktoré ponúkali bezkonkurečnú výbavu. Za pár stoviek eur ste si mohli kúpiť vlajkovú loď s prémiovou výbavou. Tieto časy sú už síce preč, no na jednu vec Xiaomi nezabúda. Na fanúšikov lacných smartfónov, ktorí nepotrebujú prémiový výkon, no radi si vyskúšajú nové technológie.

Príkladom má byť aj model Redmi 13, ktorý sa už čoskoro pravdepodobne ukáže na globálnom trhu. Očariť by mal atraktívnou cenou, no aj výbavou, ktorá poteší nejedného fanúšika spoločnosti. Podobať sa pritom má na model Redmi Turbo 3, ktorý sa na globálnom trhu predstavuje ako POCO F6. Samozrejmosťou však má byť mierne okresaná výbava.

Redmi 13 ako zástupca lacných smartfónov

Lacné smartfóny ešte stále z trhu nezmizli, pričom zásluhu má na tom aj značka Redmi. Pod touto značkou sa má totiž už čoskoro predstaviť model Redmi 13, ktorý vsadí na zaujímavý mix komponentov. Displej smartfónu má mať veľkosť uhlopriečky 6,79″ a rozlíšenie bude pravdepodobne na úrovni HD+. Rovnako sa však ráta s tým, že ponúkne 90 Hz obnovovaciu frekvenciu, čím si získa pozornosť širšieho spektra zákazníkov.

Redmi Note 13 Pro 5GZdroj: TOUCHIT
Redmi Note 13 Pro 5G

Zaujímavou súčasťou výbavy bude aj fotoaparát s hlavným 108 Mpx snímačom a povráva sa aj o tom, že model získa veľkú batériu. Kapacita tejto batérie však zatiaľ nebola špecifikovaná. Nabíjanie má prebiehať pri maximálnom výkone 33 W prostredníctvom portu USB-C. V oblasti výkonu Redmi vsadí na čipset od MediaTeku. Tieto čipsety sú zvyčajne lacnejšie a pomôžu modelu Redmi 13 získať atraktívnu cenu, ktorou si získa dobrú pozíciu na trhu. Aktuálne informácie, ktoré poukazujú na tento smartfón, hovoria o čipsete MediaTek Helio G88 alebo Helio G91.

Cena tohto smartfónu, ktorý príde s aktuálnym operačným systémom Xiaomi HyperOS, by mala štartovať na úrovni 199,99 eura. Táto cena sa bude zrejme týkať pamäťovej konfigurácie so 6 GB RAM a 128 GB interným úložiskom. Ak by ste mali záujem o konfiguráciu 8 + 256 GB, cena by mala byť na úrovni 229,99 eura.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.