Nový model z dielne Redmi bude na trhu už o pár dní, získa označenie Redmi Turbo 3.

O tom, že existuje nový modelový rad z dielne Redmi sme sa dozvedeli len pred pár dňami. Prvým smartfónom z tejto série bude Redmi Turbo 3, ktorý sa pôvodne v únikoch označoval ako Redmi Note 13 Turbo. Zdá sa však, že sa tento model oddelil od série Redmi Note a vytvoril tak novú sériu smartfónov orientovanú na vysoký výkon aj dostupnú cenu. Udalosti okolo tohto telefónu sa hýbu pomerne rýchlo, keďže len pár dní dozadu sme sa dozvedeli o jeho existencii pod novým názvom a teraz už má aj dátum predstavenia.

Musíme však podotknúť, že pôjde o model dostupný len na čínskom trhu, teda minimálne pod týmto názvom. Do Európy má prísť o niekoľko týždňov neskôr pod názvom POCO F6, pričom Redmi tak opäť využije svoje vzťahy medzi dcérskymi značkami a predstaví telefón z vlastnej dielne pod značkou POCO na globálnom trhu.

Redmi Turbo 3 už tento týždeň

Dátum, ktorý si Redmi zvolilo na predstavenie nového smartfónu z nového modelového radu, je 10. apríl. Značka predstaví nový telefón so všetkou slávnosťou počas tlačovej konferencie, ktorá sa uskutoční o 19:00 čínskeho času. Ak by ste sa teda na ňu chceli pozrieť, konala by sa o 13:00 nášho času. Konferencia však prebehne v čínštine, a preto vám odporúčame skôr počkať si na oficiálne informácie na webových stránkach.

Model Redmi Turbo 3, ktorý bude základom pre POCO F6, vo svojej výbave ponúkne čipset Snapdragon 8s Gen 3. Ten sa len nedávno predstavil na trhu ako alternatívna pre Snapdragon 8 Gen 3 určená pre cenovo dostupnejšie modely. Výkon teda telefónu chýbať nebude, čo sa odrazí aj na globálnej verzii v podobe POCO F6.

Redmi Turbo 3: Nový smartfón na prvých obrázkochZdroj: Weibo
Redmi Turbo 3: Nový smartfón na prvých obrázkoch

Nedávno však na internet unikli aj snímky telefónu. Dizajn modelu Redmi Turbo 3 bude pravdepodobne taktiež inšpiráciou pre globálny POCO F6. Ak vás teda zaujíma prémiový smartfón z dielne POCO a budete zvažovať jeho kúpu, všetko podstatné sa pravdepodobne dozviete už s predstavením modelu z dielne Redmi.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.