Modelový rad POCO F6 sa predstaví v plnej kráse v Dubaji.

O telefónoch zo série POCO F6 sme toho už počuli veľa. Sesterská značka čínskeho výrobcu Xiaomi sa už teraz chystá na predstavenie svojej najlepšej série smartfónov, ktoré prebehne už o pár dní. Odhalenie noviniek má prebehnúť v Dubaji, pričom ukázať by sa mali dva smartfóny, ktoré doplnia januárové modely zo série POCO X6 a tiež model POCO M6 Pro. Modely, ktoré sa ukážu o pár dní v Dubaji, už takmer celé poznáme, nakoľko budú vychádzať z telefónov od sesterského Redmi.

Len pred pár dňami sa nám tak potvrdila informácia, že POCO F6 Pro bude identický s čínskym modelom Redmi K70. Xiaomi to potvrdilo kódovým označením ROM smartfónu, ktorú pravdepodobne omylom zverejnili. Táto ROM pre model POCO F6 Pro mala rovnaké označenie ako ROM pre Redmi K70 s jedným rozdielom. Bola určená pre globálny trh.

Séria POCO F6 už 23. mája

Modely z radu POCO F sú častokrát obľúbené medzi fanúšikmi výkonných telefónov za nízku cenu. Výrobca rád tieto telefóny označuje ako zabijakov vlajkových lodí, čo je pomerne presné označenie telefónov. Séria v zložení dvoch modelov, konkrétne POCO F6 a F6 Pro sa ukáže už 23. mája v Dubaji, pričom celú udalosť bude možné sledovať aj v online živom prenose.

Informácie o udalosti zverejnila značka POCO na svojich profiloch na sociálnych sieťach. Predstavenie telefónov prebehne o 13:00 nášho času, pričom tešiť sa môžeme na dvojicu skutočne dobre spracovaných telefónov. POCO F6 ako základný model série bude vychádzať z modelu Redmi Turbo 3. V základe teda ponúkne čipset Snapdragon 8s Gen 3, 50 Mpx hlavný snímač fotoaparátu, 5000 mAh batériu a tiež podporu pre rýchle 90 W nabíjanie.

POCO F6 Pro zasa vsadí na čipset Snapdragon 8 Gen 2, taktiež 50 Mpx fotoaparát a 5000 mAh batériu v kombinácii so 120 W nabíjaním. Oba modely teda budú mať čo ponúknuť a výber medzi nimi bude komplikovaný. POCO tak svojimi telefónmi opäť raz zamieša kartami na trhu medzi cenovo dostupnými, no zároveň skvele vybavenými zariadeniami.

Zdroj: X (@POCOGlobal)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.