O pripravovanej novinke sa dozvedáme čoraz viac informácií.

Iba nedávno sme sa dozvedeli, že novinka bude podporovať Dolby Atmos, ktorý dokáže výsledný zvuk výrazne zlepšiť. Chýbať by nemali ani priestorové zvukové efekty. Posledná ukážka tohto zariadenia ukazuje, že dostáva certifikáciu bezdrôtového zvuku s vysokým rozlíšením Hi-Res. Oficiálne tak dostanú vlajkové lode od Redmi vyššie zvukové rozlíšenie, väčší dynamický rozsah a vyššiu frekvenčnú odozvu.

Certifikácia Hi-Res sa bežne nachádza v HiFi náhlavných súpravách a hudobných prehrávačoch DAP. Tento štandard vytvorila spoločnosť Sony a je spoločne uznávaný Japonskou audio asociáciou, Consumer Technology Association (CTA), Digital Entertainment Group (DEG) a hlavnými nahrávacími spoločnosťami. Norma stanovuje, že ukazovatele zvukových súborov musia presahovať kvalitu zvuku CD, napríklad 24bit / 192kHz. Parametre zariadení na prehrávanie zvuku musia tiež spĺňať určité požiadavky.

V súčasnosti certifikáciu Hi-Res vydáva Japan Audio Association JAS. Ďalej musí zariadenie podporovať protokol LDAC alebo LHDC, aby získalo zlatý štandard bezdrôtového zvuku Hi-Res. Oficiálna webová stránka certifikácie Hi-Res ukazuje, že dva modely (K11 a K11A) od spoločnosti Xiaomi boli certifikované v januári 2021. 

Ide tak o dva modely série Redmi K40, ktoré budú predstavené 25. februára.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

WhatsApp nebudete môcť bez nových podmienok použiť

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.