Fotoaparát je výraznou prednosťou modelu Redmi Note 13 Pro+, hlavný snímač má až 200 Mpx.

Rebríček najlepších fotomobilov na trhu zvyčajne vytvára platforma DxOMark, pričom hodnotenie telefónov častokrát pomôže používateľom s ich výberom. Do rebríčka sa teraz dostala aj novinka z dielne Xiaomi, resp. jeho sesterskej značky Redmi. Ide o model Redmi Note 13 Pro+, ktorý sa už pri predstavení vyznačoval prémiovým 200 Mpx fotoaparátom s prísľubom prémiových snímok aj z telefónu strednej triedy.

To sa tak tento rok spoločnosti Xiaomi podarilo, keďže najlepšie vybavený model série Redmi Note 13 v rebríčku DxOMark zahviezdil. Aké sú však jeho prednosti a v čom zaostáva? To si prezradíme teraz v tomto článku.

Redmi Note 13 Pro+ oficiálne získava titul lacného fotomobilu

V kategórii lacnejších smartfónov sa vyberá dobrý fotomobil trochu komplikovanejšie. Pri drahších telefónoch jednoducho vsadíte na overené značky a pozriete sa na popredné priečky rebríčkov, ako je to však už v kategórii strednej triedy? Dobrou voľbou je model Redmi Note 13 Pro+, ktorý sa podrobil dôkladnému testu platformy DxOMark. V rámci tejto platformy získal hodnotenie 121 bodov, čo je výsledok, ktorý sa spája aj so staršími vlajkovými loďami.

Redmi Note 13 Pro+ 5GZdroj: Xiaomi
Redmi Note 13 Pro+ 5G

Model Redmi Note 13 Pro+ bodoval vo viacerých kategóriách a z testu vyplýva, že jeho prednosťou je napríklad portrétová fotografia vo vnútorných aj vonkajších podmienkach. Dobré výsledky mali fotografie aj videá vo vonkajších aj vnútorných priestoroch a test vyzdvihol najmä detaily, ktoré telefón dokázal zachytiť vo vysokej kvalite. Model však taktiež zaostáva v niektorých oblastiach, najmä teda v šume pri slabšom osvetlení, nestabilnom automatickom zaostrovaní pri videách a modelu chýba aj teleobjektív, ktorý by sa v zariadení určite dokázal využiť.

Redmi Note 13 Pro+ však priniesol výrazné vylepšenia v porovnaní s jeho predchodcom v podobe Redmi Note 12 Pro+ taktiež s 200 Mpx fotoaparátom. Ten získal hodnotenie 113 bodov, cenných 8 bodov navyše v prospech novej generácie teda značí lepšiu kvalitu fotografií aj videa.

75. model celkovo, 7. vo svojej kategórii

Čo sa týka celkového hodnotenia telefónu, je možné skonštatovať, že Redmi Note 13 Pro+ môže byť kandidátom na najobľúbenejší fotomobil strednej triedy tento rok. Vo svojej cenovej kategórii, teda modelov strednej triedy, obsadil 7. priečku najlepších fotomobilov. S podobným hodnotením však prichádzajú modely ako HONOR 90 či Google Pixel 6a so 122 bodmi. Dobrou alternatívou k telefónu môže byť aj model Samsung Galaxy S23 FE, ktorý získal 127 bodov a celkovo 3. priečku v high-end triede. V rámci modelov od Xiaomi sa o priečku nižšie, teda na 8. priečku posadil Redmi Note 13 Pro 5G taktiež s 200 Mpx fotoaparátom a za spomenutie stojí aj Xiaomi 12T na 9. priečke.

Ak sa sústredíme na celkový trh s telefónmi, podobný výsledok ako Redmi Note 13 Pro+ získali modely ako OnePlus 9 Pro, OnePlus 10 Pro či Samsung Galaxy S22. O niečo vyššie sa nachádza iPhone 11 Pro Max. Redmi Note 13 Pro+ teda na trhu zaujal slušnú pozíciu v oblasti fotoaparátov a zdá sa, že medzi nadšencami do mobilnej fotografie dokáže vyvolať ešte riadny rozruch.

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.