Modelový rad Redmi Note 13 sa už pripravuje na svoje globálne predstavenie.

Séria smartfónov Redmi Note 13 bola predstavená ešte v septembri tohto roka, pričom toto predstavovanie bolo určené pre čínsky trh. V Číne sa tak ukázali pôvodne tri modely, no čo sa týka globálneho predstavenia, všetko svedčí o tom, že smartfónov príde viac. Na globálnom trhu je totiž stále populárny aj predaj modelov s podporou nanajvýš 4G LTE pripojenia, pričom v Číne už dominuje 5G sieť.

Podľa posledných informácií z certifikácií teda Xiaomi doplní do série aj 4G modely, ktoré budú upravenými verziami smartfónov s podporou 5G. Čo všetko o týchto smartfónoch vieme a ako blízko sme k predstaveniu novej série smartfónov si teraz prezradíme v našom článku.

Séria Redmi Note 13 v certifikáciách

Certifikácie smartfónov toho dokážu odhaliť skutočne veľa. Najnovšie sa tak modely zo série Redmi Note 13 od Xiaomi objavili v certifikácii NBTC, kde mierne poodhalili svoju existenciu. Do certifikácie zavítali hneď dva smartfóny, ktoré si budú bližšie ako by ktokoľvek očakával. Ide totiž o modely Redmi Note 13 Pro 4G a Note 13 Pro 5G.

Séria Redmi Note 13Zdroj: XIAOMIUI
Séria Redmi Note 13

Jeden zo smartfónov získal v certifikácii označenie 23117RA68G a tento kód poukazuje na globálnu verziu smartfónu s označením Redmi Note 13 Pro. V tomto prípade teda ide o 4G verziu telefónu, ktorá príde pravdepodobne s nižšou cenou v porovnaní s 5G verziou smartfónu. Druhý model získal označenie 2312DRA50G, pričom tento kód bude patriť 5G verzii telefónu. Predstavenie celej série smartfónov by mohlo prebehnúť už v najbližších týždňoch, keďže modely sa pomaly pripravujú na svoju globálnu premiéru.

Rozdiely budú pravdepodobne minimálne

V prípade smartfónov od Xiaomi nie je ničím nezvyčajným, keď sa medzi sebou líšia len v malých detailoch. Rovnako by to mohlo vyzerať aj pri sérii Redmi Note 13, keď by sa Pro verzie telefónu líšili len v použitom čipsete. Čínska verzia s možnosťou pripojenia sa do 5G siete pritom využíva čipset Snapdragon 7s Gen 2, aký čipset by využila 4G verzia zatiaľ nevieme povedať. Ako je však u Xiaomi zvykom, všetky detaily začne spoločnosť prezrádzať niekoľko dní pred predstavením.

Zdroj: 91mobiles.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.