Séria Redmi Note 14 prinesie výrazné zlepšenia, predstavená bude už v januári.

Séria Redmi Note 14 bola predstavená len nedávno v Číne. V rámci čínskeho predstavenia pozostávala z troch smartfónov, globálne predstavenie ale doplnia ešte ďalšie modely. Konkrétne pôjde o dva 4G smartfóny rovnako, ako to bolo aj v prípade série Redmi Note 13. Predstavenie novej série by rovnako malo prebehnúť v januári, na čo sa čínsky výrobca svedomito pripravuje. 4G modely, ktoré zatiaľ neboli odprezentované ani v Číne, už teraz prechádzajú certifikáciami.

Redmi Note 14 Pro v 4G verzii sa v rámci kódového označenia značí ako 24116RACCG, pričom písmenko G na konci kódu odhaľuje, že ide o globálnu verziu. Tento model bude dostupný len na globálnom trhu a ďalších sprievodných ako je indický či indonézsky trh. V Číne by sa ale nachádzať nemal. Najnovšie sa vďaka FCC certifikácii dozvedáme informácie o výbave telefónu, ktorý prinesie výrazné vylepšenia v porovnaní s minuloročnou generáciou.

Séria Redmi Note 14 v čínskej verziiZdroj: gizmochina.com
Séria Redmi Note 14 v čínskej verzii

Redmi Note 13 Pro 4G bol menej výrazným smartfónom série, jeho nástupca by ale mal byť oveľa viditeľnejší. Bude to aj vďaka jeho displeju, ktorým bude 6,67″ P-OLED s FHD+ rozlíšením. 5G verzia sa od 4G modelu líši najmä v rozlíšení, keďže tá ponúka až 1,5K rozlíšenie. Aj napriek tomu je 4G verzia zaujímavým kúskom. Dostupná by mala byť až v štyroch pamäťových konfiguráciách, konkrétne 8 + 128GB, 8 + 256 GB, 12 + 256 GB a 12 + 512 GB.

Známa je aj kapacita batérie. Tá by mala byť celkovo až 5500 mAh, čo je v porovnaní s tohtoročnou generáciou o 500 mAh viac. Čipset smartfónu zatiaľ nie je známy, nakoľko ale pôjde o 4G verziu smartfónu, v hre je napríklad niektorý z výkonnejších MediaTek Helio čipsetov. Nevylučuje sa ale ani to, že by telefón priniesol niektorý zo 4G verzií výkonnejších Snapdragonov z radu 6.

Z inej certifikácie poznáme aj informácie o fotoaparáte. Hlavný snímač by mal mať 50 Mpx, čo je mierne rozumnejšou voľbou v porovnaní s 200 Mpx snímačom v prípade Redmi Note 13 Pro 4G. Ďalšie informácie o telefóne sa ale dozvieme už čoskoro, keďže predstavenie série Redmi Note 14 na globálnom trhu je takmer za rohom.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.