Príchod nového zariadenia od spoločnosti Apple oznámili najnovšie správy portálu Consomac. Tie zahŕňajú jedenásť modelov, ktoré ešte neboli ohlásené.

Zariadenia spoločnosti Apple boli podané včera do regulačnej databázy. V tejto eurázijskej regulačnej databáze sa iPhony spravidla objavujú približne mesiac pred oficiálnym predstavením. To naznačuje, že včera sa v databáze objavili zariadenia, ktoré by mali debutovať už čoskoro, konkrétne na prelome mája a júna.

Databáza Eurázijskej hospodárskej komisie má veľkú úspešnosť a presnosť. Z nového protokolu nie je úplne jasné o aké zariadenia by sa malo jednať, ale z už známych zdrojov vieme vyselektovať s pomerne veľkou úspešnosťou niekoľko zariadení, ktoré by sa mohli čoskoro predstaviť.

S určitosťou môžeme povedať, že to nebude iPhone 11, alebo iPhone X Plus. Vlajkové modely pre rok 2018 totiž majú pevne stanovené predstavenie v treťom štvrťroku. Predstavené budú dva modely s OLED panelom a má byť na predstavení odhalený aj jeden lacnejší model s 6,1” displejom.

Do úvahy teda môžeme brať aj lacnejší variant iPhone X, ktorý by pred predstavením hlavných noviniek roka 2018 prišiel niekedy v lete. 

Vylučovacou metódou sme sa dostali až k malému iPhonu SE, čo sa javí ako najlepšia voľba pre názov novinky, ktorá by sa mohla v blízkej dobe pripraviť k uvedeniu. V tomto prípade časový harmonogram nesedí s uvedením pôvodného iPhone SE. Ten sa predstavil v marci 2016.

Bolo niekoľko náznakov pripravovanej revízie malého iPhonu SE a analytici sa vyjadrili, že ak príde k znovu uvedeniu, tak vylepšenia nebudú veľké. Preto je dobré nemať veľké očakávania, pretože zmeny dizajnu možno nebudú výrazné, ale udejú sa iba vo vnútri zariadenia.

zdroj: 9to5mac, consomac

Prečítajte si aj:

Koncept Apple iPhone SE 2: Menší brat iPhone X (doplnené video)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.