Výrobca chce aj naďalej propagovať svoje produkty v operačnom systéme.

Microsoft v iniciatíve propagácie svojich produktov nehodlá poľaviť a pripravuje sa na ďalšiu možnosť, ktorou by oznamoval platené spolupráce prostredníctvom ponuky Štart. Na najnovšiu vlastnosť, ktorá je zatiaľ len v testovacích verziách systému, upozornil používateľ na sieti Twitter s menom Albacore. Ten hovorí, že našiel informácie o novom tlačidle, ktoré bude umiestnené na paneli úloh. Nazýva sa Odporúčané a zatiaľ nie je jasné, čo by mohol zobrazovať a aká bude jeho funkcia. Je pravdepodobné, že poslúži na zobrazenie propagovaných aplikácií a služieb.

Už niekoľko mesiacov je okolo diania v systéme Windows veľký ohlas, najmä kvôli príliš silnej propagácii, či už služieb ako OneDrive, vyhľadáva Bing od Microsoftu, prípadne protežovania jeho prehliadača Microsoft Edge. Podobnej situácii sme čelili aj v minulosti a išlo o takzvané distribučné obrazy operačného systému.

Po inštalácií hlavného systému sa spustila inštalácia dodatočných aplikácií. Nepríjemné na tom bolo to, že išlo o aplikácie, ktoré boli zaplatené na distribúciu v inštalovaných balíkoch podľa výrobcov počítačov a nešlo sa ich zbaviť dokým neboli nainštalované.

Pri spomienke na staré časy hovoríme o otáčkových diskoch, ktoré boli výrazne pomalšie ako SSD disky. Inštalácia trvala niekoľko desiatok minút a to s vedomím, že následne budete všetky tieto programy odinštalovávať. Nová éra propagácie a uvedomovanie si potenciálu operačného systému ako reklamného priestoru začala podľa rôznych názorov už s Windows 10. Hoci názory nie sú jednotné a mnohí si myslia, že silnejšia politika propagovania vlastných produktov prišla až so systémom Windows 11.

Zdroj: Albacore @Twitter

windows-11-recommended-app-promosZdroj: PhantomOfEarth

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.