Tieto prvky môžu spôsobovať neočakávanú nestabilitu systému.

Používatelia, ktorí si nainštalovali insidersku verziu Windows 11 24H2 si všimli, že aplikácie tretích strán na úpravu vzhľadu už nefungujú. Ide najmä o nástroje ako StartAllBack alebo Explorer Patcher. Riešili chýbajúce funkcie v systéme, na ktoré sa používatelia po prechode s Windows 10 sťažovali. S novou informáciou prišiel web Neowin.

Posledná verzia systému by mala ešte viac obmedziť ich pôsobenie a ak sa ich aj podarí nainštalovať, nebudú sa dať aktualizovať. Explorer Patcher je veľmi obľúbená aplikácia, ktorá umožňuje obnoviť vzhľad panelu úloh tak, ako vyzeral vo Windows 10. Okrem toho sa dajú aplikovať ďalšie úpravy a sami sa môžete rozhodnúť, čo všetko bude zahrňovať vizuálne zmeny. Kým niektorí používatelia si chcú nechať pôvodný panel úloh, iní zase budú chcieť aplikovať zmeny dizajnu na Prieskumníka tak, aby sa podobal na jeho predchodcu z Windows 10.

V minulosti sme zaznamenali problémy s kompatibilitou a niektoré počítače po aktualizácii na novšiu verziu systému nemuseli správne nabootovať, ak ste mali niektorý z týchto doplnkov. Je zrejmé, že Microsoft bude chcieť obmedziť utility, ktoré nejakým spôsobom modifikujú systém a zasahujú do jeho vnútorného fungovania či vizuálnych prvkov. Vývojári na to vždy museli reagovať vydaním novej verzie, ktorá bola kompatibilná po aplikácii oficiálnej záplaty systému.

To sa im z časti darilo a vydávanie aplikácií tretích strán kopírovalo nové požiadavky, ktoré vznikali po nainštalovaní novších aktualizácií pre operačný systém. Podľa vyššie uvedeného zdroja sa dá blokovanie obísť tým, že spustiteľný súbor premenujete.

explorerpatcher sa neda nainstalovatZdroj: Neowin

Zdroj: Neowin

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.