Tretí Charge reproduktor je rozhodne prekvapením.

Poskytuje tak silný výkon, že pri slepom teste by ste odhadovali podstatne väčšie rozmery. Aspoň trojnásobne v porovnaní s klasickou veľkosťou modelov JBL Charge. Je to skutočne výkonný reproduktor na ozvučenie väčšej miestnosti, a  je teda ideálnym spoločníkom aj na ozvučenie pri opekačke alebo pri bazéne. Reproduktor je vyvážený a udrží si svoju stabilnú pozíciu. V prednej časti je naspodku súprava piatich LED diód bielej farby. Ukazujú stav akumulátora. Zároveň zbytočne nerušia, samé totiž po niekoľkých sekundách zhasnú.

Image - JBL_Charge3_Black_water_web2016_3_nowat

Reproduktor je vodeodolný. Neuškodí mu ošpliechanie vodou, rýchle umytie a dokonca ani náhodné ponorenie. Pokojne ho teda môžete umyť. Chráni ho látkový povrch a horná súprava tlačidiel je gumová. Sú vystúpené a reproduktor sa s nimi dobre ovláda. Opäť platí, že aj tu sa dá spárovať s ďalšími reproduktormi cez funkciu JBL Connect. Ak je vás teda viac s reproduktormi majúcimi túto technológiu, dajú sa zapojiť do seba. Potrebujete len smartfón. Z reproduktora sa dá telefonovať a takisto podporuje nabíjanie zariadení cez svoj USB-A port s výstupným prúdom 2 A. MicroUSB port na zadnej strane slúži na nabíjanie reproduktora. V balení je dobrá nabíjačka s 5 V/2,3 A výstupným prúdom. S ňou nabijete rýchlejšie aj telefóny bez funkcie Quick Charge. Reproduktor má 6000 mAh akumulátor a ten je nabitý do piatich hodín. V závislosti od toho, či ho pri tomto procese používate alebo nie.

O vskutku silnú zostavu sa stará dvojica meničov na prednej strane a dva pasívne meniče na bokoch. Z nich ide citeľné dunenie. Intenzita basov je vysoká a zároveň reproduktoru nechýba dynamika. Je pravda, že silnejšie basy dokážu mierne zakryť výšky, no stredy sú dostatočne výrazné. Reproduktor hrá veľmi dobre. Je tu síce poznateľný rozdiel pri porovnaní s inými značkami v tejto cenovej hladine. Podaním nízkych tónov je jednoznačne na špici, tiež aj stabilitou pri vyššej hlasitosti. Keby sme chceli byť úplní detailisti, vernosť hudby je mierne nižšia. Takmer nebadateľne a na jej odhalenie by ste potrebovali počuť iné reproduktory v jednom čase.

Image - JBL_Charge3_ColorGroup_1_x1_web2016_3_nowat

Hodnotenie:

+ kvalita spracovania, odolnosť IPX7, celková výbava, silné a dunivé basy, vyváženie zvuku
– malé odchýlky vernosti pri stredoch a výškach

Cena: 179 EUR
Zapožičal: www.jbl.sk

Verdikt

JBL Charge 3 je delo v oblasti rozmerov a poskytovaného zvuku. Dunivé basy, odolá náhodnému ponoreniu a na ozvučenie pri bazéne je ako stvorený. Hodí sa aj na ozvučenie obývačky pri sledovaní filmov.

Prehľad parametrov a hodnotenia:

Označenie reproduktora / Technické parametreJBL Charge 3
Typ2.0
Celkový výkon RMS [W]2 × 10
Frekvenčný rozsah [Hz]65 ÷ 20 000
Aux ináno
Bluetooth4.1
Výstup na slúchadlánie
USB port na dobíjanieáno
Telefonovanieáno
Slot na microSD kartunie
Ovládaniehlasitosť, hudba, hovory
Výdrž na akumulátor [hod.]20
Vyhotovenieplast
Hodnotenie Výsledky
Kvalita zvuku4/5
Výbava4/5
Pomer cena / výkon5/5

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júnovom vydaní TOUCHIT č. 5/2016 ako súčasť veľkého testu reproduktorov, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Reproduktory na chatu a turistiku: JBL Clip 2

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.