Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Republic of Gamers (ROG) predstavil druhý projekt v rámci spolupráce s poprednou spoločnosťou v oblasti technického oblečenia ACRONYM® – limitovanú edíciu herného tabletu ROG Flow Z13-ACRNM RMT02, ktorá spája svet módy, umenia, technológií, Webu3 a hrania v tele výkonného tabletu.

Limitovaná edícia bude v predaji od 3. apríla 2023 na celom svete a ponúka špičkové špecifikácie vrátane procesora Intel® Core™ i9-13900H a grafickej karty NVIDIA® GeForce® RTX 4070. Tento obrovský výkon sa skrýva v šasi tabletu, ktorý je navrhnutý s dôrazom na prenášanie a reálne používanie. Nádherne zložitý, na mieru opracovaný hliník vytvára tuhosť. Dômyselne navrhnutý integrovaný systém na nosenie využíva všestranné popruhy, ktoré uľahčujú prenášanie tabletu a umožňujú viacero spôsobov používania. Gumové úchyty poskytujú bezpečné uchopenie pre všetky spôsoby používania a rohy tabletu sú zosilnené, aby ochránili tablet pred náhodnými nárazmi alebo pádmi.

ROG x ACRONYM

Spoluzakladateľ spoločnosti ACRONYM Errolson Hugh je priekopníkom v oblasti technického oblečenia od jej založenia v roku 1994. Odvtedy si ACRONYM vybudoval rozsiahle portfólio dizajnov, ktoré je zamerané na spojenie pokročilej funkcionality a špičkových technológií. ACRONYM spolupracoval s Nike® a BE@RBRICK, objavil sa v hre Death Stranding a osvedčil sa ako vizionár v odevnom priemysle s odhodlaním využívať prvotriedne materiály na navrhovanie hyperfunkčných dizajnov, ktoré presahujú rámec štýlu. ROG Flow Z13-ACRNM RMT02 je druhým produktom v rámci prebiehajúcej spolupráce s Republic of Gamers.

E. Hugh okomentoval svoje nadšenie zo spolupráce slovami: „Myšlienka dizajnu RMT02 sa snaží o nový prístup. Usilujeme sa zmeniť to, ako používatelia interagujú so svetom okolo nich, spolu s ich zariadením, a robia veci novými spôsobmi. Rozhodli sme sa spolupracovať s ROG, pretože má otvorenú myseľ a inžinieri tejto značky boli ochotní ísť do neznáma a mali know-how a kompetencie, aby realizovali tieto nápady.“

Pri navrhovaní tabletu RMT02 oslovil E. Hugh odborníkov s jedinečnými skúsenosťami v oblasti dizajnu, ako je dizajnér a filmový tvorca konceptov Phil Saunders, ktorý je známy navrhnutím dizajnu pre oblek Iron Mana. P. Saunders pristupoval k projektu vizionársky, keďže počas svojej kariéry doslova navrhoval svety budúcnosti. Na čele projektu stál Rod Chong, kreatívny riaditeľ z Los Angeles a Hughov dlhoročný spolupracovník. V spolupráci s inžiniermi a zamestnancami značky ROG sa Hughov tím pustil do niekoľkoročného procesu navrhovania a vytvárania prototypov, ktorý prekonal aj značné odborné znalosti ROG.

Shawn Yen, viceprezident značky ROG pre Gaming Business Unit, povedal k spolupráci s tímom ACRONYM: „Spolupráca s tímom ACRONYM je proces pochopenia, ako sa môžeme dívať na veci z iného uhla a inak pristupovať k zážitkom zákazníkov. ACRONYM posúva dizajn na úplne novú úroveň toho, ako ľudia interagujú a využívajú veci okolo nich.“

Vďaka prístupu, ktorý je zameraný na človeka, je ACRONYM prirodzeným partnerom pre značku Republic of Gamers. ROG sa zaviazal vyrábať prémiový herný hardvér, ktorý je dostatočne výkonný na profesionálnu prácu a hranie a zároveň je prispôsobiteľný, aby každý hráč mohol prejaviť svoj štýl. Dizajny od ACRONYM stelesňujú presvedčenie, že dobrý dizajn je formou slobody. Publikum môže prostredníctvom štýlu zdieľať svoj príbeh vlastným spôsobom.

ROG Flow Z13-ACRNM RMT02  Zdroj: ROG
ROG Flow Z13-ACRNM RMT02  

Ultravšestranný

ROG Flow Z13-ACRNM RMT02 je súčasťou rodiny tabletov ROG Flow na rok 2023, ktorá sa snaží prinášať ultravšestranný herný zážitok v ultratenkom zariadení, ktoré sa prispôsobí každej situácii. Flow Z13 predstavoval ideálnu platformu, ktorú mohli ACRONYM a ROG spoločne posunúť na vyššiu úroveň z hľadiska všestrannosti a výkonu v multifunkčnom zariadení. Integrované popruhy a gumové úchyty uľahčujú jeho používanie a zabudovaný stojan jednoducho premení RMT02 na tradičný notebook, ktorý je ideálny na hranie, tvorbu alebo sledovanie obsahu. Stojan je možné využiť aj pri orientácii na výšku, vďaka čomu ide o jediný tablet radu Z13, ktorý je možné používať v hands-free režime aj v režime na šírku a aj na výšku.

Výnimočný výkon

ROG Flow Z13-ACRNM RMT02 poháňa procesor Intel Core i9-13900H a grafická karta NVIDIA GeForce RTX 4070. ROG takisto zakomponoval technológie MUX Switch a NVIDIA Advanced Optimus a dosiahol celkový tepelný výkon na úrovni 80 W. Technológia ROG Intelligent Cooling využíva odparovaciu komoru, ktorá pokrýva 50 % základnej dosky, a chladenie pomocou tekutého kovu a ventilátorov zabezpečuje tichú prevádzku s hlučnosťou 0 dB. Zariadenie takisto podporuje externú grafickú kartu XG Mobile a využíva dotykový ROG Nebula displej s pomerom strán 16 : 10, 165 Hz obnovovacou frekvenciou, maximálnym jasom 500 nitov, 100 % pokrytím farebného priestoru DCI-P3 a ochranným sklom Corning® Gorilla® Glass DXC.

Tablet je vybavený portami typu USB-A, USB-C a čítačkou na microSD karty. Takisto podporuje Thunderbolt™ 4 a WiFi 6E. Zariadenie má kompletne CNC frézové kovové šasi a umožňuje 130 W rýchle nabíjanie cez USB-C.

ROG Flow Z13-ACRNM RMT02  Zdroj: ROG
ROG Flow Z13-ACRNM RMT02  

Nová definícia prenosnosti a interakcie

ACRONYM využil dizajn základného modelu ROG Flow Z13 a zapracovaním funkčných prvkov a filozofie dizajnu radikalizoval kompaktnú presnosť modelu Flow Z13-ACRNM RMT02. Zariadenie je možné pohodlne premeniť zo špičkového tabletu na výkonný mobilný počítač na hranie a na pracovnú stanicu na cestách. Filozofia dizajnu ACRONYM presadzuje „otvorené pôsobenie“, ktoré umožňuje používateľovi viacero spôsobov interakcie a používania produktu – tento prístup je súčasťou celého dizajnu modelu RMT02. Dizajnové prvky sú poháňané tým, aký pocit zanecháva zariadenie v rukách používateľa a ako podporujú používanie zariadenia v nových situáciách.

Produktový dizajnér Phil Saunders okomentoval koncept zariadenia slovami: „Keď chytíte RMT02 do ruky, okamžite si všimnete, ako je všetko príjemné na dotyk. Systém popruhov dáva používateľovi čo najviac možností, ako môže využívať zariadenie: stáva sa vlastnou taškou, možno si ho prehodiť cez rameno. K dispozícii je režim, ktorý uvoľňuje obe ruky, takže používateľ môže využívať zariadenie na cestách.“

Spolupráca, ktorej hnacou silou bolo prinášať skutočné inovácie, posunula hranice možností vo výrobe. Opracovaný hliník, zabudované prvky s gumovou rukoväťou, ochranné rohy, systém popruhov a precízne lepty na celom povrchu zosilňujú pocit, že ide o precízny nástroj, ktorého výroba si vyžadovala veľkú technickú starostlivosť. Robustné hliníkové šasi je navrhnuté ako puzdro na prenášanie a prešlo intenzívnym procesom opracovania, pôsobí nádherne prepracovane, ale zároveň surovo, s viditeľnými stopami po CNC. Bližší pohľad na zariadenie odhalí výrazné prvky, ako je laserom leptaná grafika a prispôsobené písmo a ikonografia.

Flow Z13-ACRNM RMT02 sa dodáva s puzdrom ACRONYM, ktoré je navrhnuté na uloženie napájacieho zdroja, káblov a dotykového pera.

Uvedenie tabletu Flow Z13-ACRNM RMT02 na trh bude sprevádzať spustenie Web3 programu WRKGRP BEACON, ktorý nanovo definuje vzťah medzi značkou a komunitou a dopĺňa zážitok z vlastníctva o ďalšiu vrstvu digitálnych a fyzických zberateľských predmetov.

ACRONYM a ROG sú hrdí, že môžu spoločne urobiť tento krok smerom k radikálne novej vízii toho, ako môže vyzerať zážitok z používania osobného zariadenia.

ROG Flow Z13-ACRNM RMT02  Zdroj: ROG
ROG Flow Z13-ACRNM RMT02  

ŠPECIFIKÁCIE

  ROG Flow Z13-ACRNM RMT02
Procesor  13th Gen Intel® Core™ i9 13900H
Grafická karta  NVIDIA® GeForce RTX™ 4070 Laptop GPU GDDR6   8 GB  TGP 65 W (s technológiou Dynamic Boost) 
Operačný systémWindows 11 
Displej  WQXGA (2 560 x 1 600), 165 Hz/3 ms, 500 nitov, IPS panel s DDS + G-SYNC®, 100 % DCI-P3, Dolby Vision®, Pantone® Validated, Gorilla® Glass DXC  
Operačná pamäťAž do 32 GB LPDDR5 5200 MHz 
ÚložiskoAž do 1 TB PCIe® 4.0 SSD 
KameraPredná: 5 Mpx IR kamera  Zadná: 13 Mpx kamera  
KlávesnicaPodsvietená chiclet klávesnica Jednozónové biele LED podsvietenie 
Audio2x reproduktory s technológiou inteligentného zosilňovača Dolby Atmos®  Hi-Res Audio  Obojstranné tlmenie hluku pomocou AI
Wi-Fi/BluetoothWiFi 6E (802.11ax)   Bluetooth® v5.2 
I/O porty1x 3,5 mm combo audio jack  1x čítačka microSD kariet 1x USB 3.2 typu A   1x USB 3.2 Gen 2 typu C s podporou pre DisplayPort™ 1.4/napájanie/G-SYNC®  1x USB-C s Thunderbolt™ 4 (s DisplayPort™ 1.4 + PD)  1x ROG XG Mobile Interface port
Batéria56 Wh 
RozmeryTablet: 302-318 x 214-222 x 15,6-20 mm Klávesnica: 302,8 x 240,3 x 6,25 mm   
HmotnosťTablet:  1 322 g  Klávesnica: 393 g