Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Zážitok z hrania na Windows handheldoch sa posúva na vyššiu úroveň vďaka hardvérovým zlepšeniam úložiska, pamäte, batérie a páčok

  • Väčšie úložisko, rýchlejšia RAM a dlhšia výdrž batérie: 1 TB M.2 2280 SSD, 24 GB LPDDR5-7500 RAM a 80 Wh batéria
  • Zlepšené ovládanie a konektivita: Zlepšené páčky a ergonómia umožňujú presnejšie ovládanie a dva USB-C® porty zvyšujú flexibilitu
  • Zdokonalené chladenie: Nové ventilátory vyfukujú von až o 24 % viac vzduchu, vďaka čomu je displej chladnejší na dotyk až o 6 °C

Republic of Gamers (ROG) začína predaj Windows handheldu ROG Ally X, úplne nového modelu obľúbenej série ROG Ally. ROG Ally X je navrhnutý na hranie na cestách. Využíva operačný systém Windows 11 a totožný procesor AMD Ryzen™ Z1 Extreme ako ROG Ally. Do výbavy však dostal zlepšené úložisko, RAM, lepšiu výdrž batérie a zdokonalené šasi pre lepšiu ergonómiu, chladenie a konektivitu. V kombinácii s aplikáciou Armoury Crate SE 1.5, ktorá prináša novú prispôsobiteľnú knižnicu hier a zjednotené aktualizácie, je ROG Ally X navrhnutý na hranie všetkých vašich hier #playALLYourgames lepšie než kedykoľvek predtým.

Väčšie úložisko, rýchlejšia RAM a dlhšia výdrž batérie

ROG Ally X je navrhnutý s ohľadom na spätnú väzbu od používateľov, a preto prináša zlepšenie viacerých kľúčových komponentov. Nové SSD úložisko s kapacitou 1 TB zaručuje, že používatelia budú mať priestor pre všetky svoje hry – v porovnaní s 512 GB v pôvodnom Ally. ROG Ally X tiež využíva prepracovanú základnú dosku so slotom M.2 2280, čo používateľom umožňuje jednoduchšie rozšíriť úložisko ako v minulosti.

Zväčšené úložisko dopĺňa 24 GB RAM typu DDR5-7500 pre väčšiu flexibilitu. AMD Ryzen Z1 Extreme je APU jednotka, ktorá zdieľa video pamäť so systémovou RAM, a keďže moderné hry využívajú viac VRAM pre realistické textúry s vysokým rozlíšením, 24 GB RAM umožňuje používateľom prideliť viac pamäte grafickému čipu a dosiahnuť tak lepší výkon v novej generácii AAA titulov.

ROG Ally X je vybavený batériou s kapacitou 80 Wh, čo je dvojnásobok kapacity predchádzajúceho modelu. Používatelia môžu vďaka tomu hrať dlhšie mimo nabíjačky. Aj napriek výraznému zlepšeniu výdrže batérie váži ROG Ally X len o 70 gramov viac ako pôvodný ROG Ally. Rozloženie hmotnosti je dokonale sústredené tam, kde hráč pri uchopení zariadenia drží palec a ukazovák. Vďaka tomu je ROG Ally X pocitovo ľahší, než by naznačovala jeho hmotnosť 678 g, čo zabezpečuje pohodlné hranie a výbornú mobilitu.

Zlepšené ovládanie a konektivita

ROG Ally X má prepracované šasi v úplne novom čiernom farebnom vyhotovení, s mierne hlbšími úchytmi a zaoblenejším tvarom pre väčšie pohodlie a bez toho, aby sa zvýšila hrúbka zariadenia. Tlačidlá a páčky sú usporiadané v mierne ergonomickejšom uhle, pričom sklon zadných tlačidiel uľahčuje ich stláčanie. Makro tlačidlá na zadnej strane sú tiež menšie, aby sa znížil počet náhodných stlačení a zároveň zostali ľahko dostupné.

Páčky boli nahradené novým a odolnejším modulom so životnosťou 5 miliónov cyklov a tuhšími pružinami pre lepší pocit z ovládania z pohľadu dlhoročných hráčov. Zlepšený bol tiež smerový kríž, ktorý ponúka presnejšie osemsmerové ovládanie pre bojové a retro hry.

Používatelia v drvivej väčšine žiadali univerzálnejšie porty, takže pôvodný XG Mobile port bol v prípade ROG Ally X nahradený dvoma USB-C® portami, z ktorých jeden je kompatibilný s rozhraním Thunderbolt™ a ponúka tak širokú interoperabilitu s dokovacími stanicami a externými GPU tretích strán.

Zdokonalené chladenie

ROG Ally X je vybavený novými ventilátormi, ktoré sú o 23 % menšie, ale využívajú o 50 % tenšie lopatky na zlepšenie prúdenia vzduchu. Dva nové tunely smerujú vzduch nahor a von smerom k tretiemu výduchu na hornej hrane ROG Ally X. Tento nový chladiaci systém vyfukuje von až o 24 % viac vzduchu, vďaka čomu sú lepšie chladené nielen vnútorné komponenty, ale aj dotyková obrazovka, ktorá je chladnejšia až o 6 °C pre pohodlnejšie dlhodobé používanie.

ROG Ally X je už v predaji na Slovensku za cenu 899 eur.

Prečítajte si tiež

Značky: