Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V rámci 210. narodenín značky PEUGEOT spustila divízia Aventure PEUGEOT novú aktivitu: reštaurovanie a predaj svojich klasických vozidiel.

Vozidlá sa budú reštaurovať v dielňach v priestoroch Musée de l’Aventure Peugeot v meste Sochaux na severovýchode Francúzka a po ukončení všetkých prác získajú ešte pred uvoľnením do predaja špeciálny certifikát, ktorý potvrdí a zaručí ich autenticitu.

Prvým automobilom, vybratým na takéto reštaurovanie, je ikonické vozidlo so znakom leva: čierny model PEUGEOT 205 GTi s 1,9-litrovým motorom. Vozidlo sa bude reštaurovať v dielňach v priestoroch Musée de l’Aventure Peugeot v meste Sochaux a budú sa mu venovať skúsení a talentovaní pracovníci, špecialisti z viacerých oblastí potrebných na kvalitné renovovanie vozidiel: mechanici, klampiari, sedlári a špecialisti na obrábanie kovov.

Túto novú aktivitu sa podarilo spustiť iba vďaka zabezpečeniu dodávok náhradných dielcov. Divízia Aventure PEUGEOT na tom pracovala sedem rokov a prepracovala svoj logistický sklad na miesto, kde sa nachádzajú všetky potrebné súčiastky. Divízia sa pri dopĺňaní potrebných náhradných dielcov obráti na svojich tradičných subdodávateľov a v prípade, ak by sa nejaká súčiastka nedala zohnať či vyrobiť tradičnými postupmi, využije možnosti, ktoré dnes ponúka technológia 3D tlače.

Od roku 2021 vznikne v rámci platformy www.laventurepeugeotcitroends.fr priestor, kde sa budú ponúkať kvalitne zreštaurované vozidlá označené známkou kvality Par l’Aventure PEUGEOT. Po získaní známky kvality sa v rámci tejto platformy môžu predávať aj vozidlá od súkromníkov.

Značky: