Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Až 77 % Slovákov už vyskúšalo nakupovanie na online trhoviskách. Online trhoviská, ako je napríklad Allegro, ktoré nedávno vstúpilo na slovenský trh, združujú ponuky mnohých predajcov na jednom mieste, čím vám poskytujú širší výber a výhodné ceny.

Ako ukazuje nedávny prieskum spoločnosti PerfectCrowd pre spoločnosť Allegro, popularita online trhovísk naďalej rýchlo rastie a otvára obrovské možnosti pre predajcov všetkých veľkostí. Nejde však len o názory spotrebiteľov. Štvrťročné výsledky spoločnosti Allegro ukazujú, že v súčasnosti má online trhovisko takmer 20 miliónov aktívnych kupujúcich v celom regióne strednej a východnej Európy. To jasne dokazuje, že Allegro je nielen platforma s rozsiahlym sortimentom, ale ponúka aj prístup k veľkej spotrebiteľskej základni pre obchodníkov všetkých veľkostí.

Príležitosti pre malých a veľkých maloobchodníkov

Allegro umožňuje obchodníkom predávať priamo koncovým zákazníkom, pričom si zachovávajú plnú kontrolu nad svojimi cenami a ponukami. To znamená, že každý predajca, či už ide o malý e-shop alebo veľkú firmu, môže využívať Allegro ako doplnkový alebo primárny distribučný kanál bez potreby výrazných investícií.

Nový kanál, nie konkurencia

Hoci sa niektorí obchodníci obávajú, online trhoviská ako Allegro nie sú konkurenciou pre tradičné e-shopy. Práve naopak – tento typ platformy má slúžiť ako nový predajný kanál, ktorý umožňuje obchodníkom osloviť širšiu zákaznícku základňu a výrazne rozšíriť svoj trh. V tomto prístupe nejde o odklon predaja z existujúcich kanálov, ale o ich doplnenie a rozšírenie o nové možnosti, ktoré môžu v konečnom dôsledku zvýšiť celkový obrat predajcov. Obchodníci, ako napríklad KnihyDaniela.cz alebo Elektrochram.cz v Českej republike, kde Allegro spustili minulý rok, zhodne hlásia kontinuálny nárast predaja o viac ako 10 % od začiatku predaja na online trhovisku.

Allegro otvára dvere k novým zákazníkom bez nutnosti investovať

Vstup na Allegro je jednoduchý a nevyžaduje si veľké investície do infraštruktúry či marketingu. Vďaka uvítaciemu programu, ktorý umožňuje novým obchodníkom predávať produkty s 0 % poplatkom za predaj počas prvých 180 dní, môžu obchodníci experimentovať a objavovať potenciál tejto platformy bez finančného rizika. Registrácia a vedenie obchodného účtu tiež stojí 0 € mesačne. Tento model nielenže znižuje bariéry vstupu pre nových predajcov, ale poskytuje aj flexibilitu a kontrolu nad ich obchodnými stratégiami.

Technologické inovácie a logistická podpora

Allegro vyniká pokročilými technologickými riešeniami, ktoré zahŕňajú širokú škálu možností platieb a doručovania, ako aj ďalšími reklamnými nástrojmi, ktoré umožňujú obchodníkom efektívnejšie riadiť svoj predaj a poskytovať zákazníkom lepšie služby. Allegro tiež spolupracuje s poprednými integrátormi, ako sú Baselinker, Omnicado alebo Salesconnect, čím zjednodušuje integráciu existujúcich e-shopov.

Online trhovisko navyše ponúka integrované spôsoby doručovania, ktoré pokrýva program Allegro Smart! Ten poskytuje spotrebiteľom prístup k neobmedzenému počtu dodávok a bezplatnému vráteniu tovaru za mesačný alebo ročný poplatok. Pre obchodníkov to znamená vyššiu atraktívnosť ich ponúk, vyššiu hodnotu objednávok a lojalitu spotrebiteľov – to všetko pri výhodných poplatkoch za doručenie.

Nové online trhovisko na dosah

Online trhoviská ako Allegro predstavujú budúcnosť e-commerce, kde sa potreby predajcov a očakávania zákazníkov zbližujú. Pre slovenské podniky to predstavuje nielen nový predajný kanál, ale aj partnera, ktorý môže pomôcť dosiahnuť výrazný rast poskytovaním neustálej podpory: od prístupu k údajom a pokročilým nástrojom na riadenie predaja až po vzdelávaciu a rozsiahlu marketingovú podporu. V čase, kedy je kľúčová prispôsobivosť, ponúka Allegro nástroje a možnosti, ktoré umožňujú obchodníkom prosperovať v dynamicky sa meniacom digitálnom prostredí.

Začnite predávať na Allegro ešte dnes

Ak hľadáte nové príležitosti na rast a rozšírenie svojho podnikania, Allegro vám môže otvoriť dvere do sveta nových možností. Navštívte našu stránku a dozviete sa viac o tom, ako môžete začať predávať a využívať všetky výhody, ktoré vám Allegro ponúka.

Značky: