AAWireless novej generácie bude predstavené o pár dní.

Začiatkom septembra sme informovali, že spoločnosť AAWireless pripravuje druhú generáciu svojej “zázračnej krabičky”. Android Auto pritom zabezpečuje plynulý prechod medzi Android smartfónmi a systémami vozidiel bez straty používateľského komfortu. Spočiatku sa smartfóny pripájali k vozidlu iba pomocou kábla, no neskôr výrobcovia automobilov sprístupnili aj bezdrôtové pripojenie, ktoré dokáže pre staršie automobily zabezpečiť aj adaptér na bezdrôtové pripojenie AAWireles, ktorého druhá generácia konečne mieri na trh.

AAWireless pre Android AutoZdroj: AAWireless
AAWireless pre Android Auto

Funguje podobne ako káblové pripojenie, ale bez opakovaného používania kábla. Adaptér stačí pripojiť do USB portu v aute a spárovať s telefónom cez Bluetooth. AAWireless je prvým bezdrôtovým adaptérom pre Android Auto, ale je ho možné využívať aj so systémom Apple CarPlay. Hoci nová verzia prináša niekoľko vylepšení, tak neponúkne bezdrôtové prepojenie medzi automobilmi a iPhonmi, čo je škoda. Dobrou správou však je, že spoločnosť má v pláne tento mini problém čoskoro vyriešiť.

AAWireless na svojich stránkach informovalo, že adaptér AAWireless druhej generácie bude uvedený na trh 20. októbra 2024. Je o 30% menší ako pôvodný a má multifunkčné tlačidlo, ktoré umožňuje vstup do párovacieho režimu, prepínanie medzi zariadeniami, vstup do pohotovostného režimu a ďalšie funkcie. K novému zariadeniu je pripravená aj aplikácia, ktorá umožní prispôsobiť funkcie tlačidla.

Nová generácia AAWireless TWOZdroj: AAWireless
Nová generácia AAWireless TWO

AAWireless Two síce nebude podporovať Apple CarPlay, ale spoločnosť oznámila, že v prvom štvrťroku 2025 uvedie na trh verziu “Plus”, ktorá bude podporovať nielen Android Auto, ale aj Apple CarPlay. Cena AAWireless Two sa medzigeneračne nezvýšila. V USA sa bude predávať za 64,99 dolára a v Európe podľa trhu za 59,99 až 67,99 eur. 

Aktuálna generácia AAWireless sa teraz v akcii predáva za 54,99 eur.

Zdroj: AAWireless

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.