Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Podľa prieskumu HP dve tretiny slovenských používateľov tlačiarní zažili situáciu, keď im nedostatok náplne v tlačiarni spôsobil starosti. Vďaka HP Instant Ink je možné podobným nepríjemnostiam predísť.

  • Podľa prieskumu HP priemerná slovenská domácnosť tlačiareň využije minimálne raz týždenne a vytlačí 27 strán mesačne
  • Služba HP Instant Ink zaisťuje automatickú dodávku nových tonerov vo chvíli, keď detekuje, že v tlačiarni dochádza toner alebo atrament
  • Pri kúpe vybraných multifunkčných atramentových tlačiarní HP ENVY je teraz možné získať službu HP Instant Ink na 9 mesiacov bez poplatku

Keď spoločnosť HP v apríli 2021 predstavila na slovenskom trhu službu HP Instant Ink, spočívajúcu v predplatnej tlači, išlo o prevratnú novinku. Žiadna podobná služba tu totiž nebola, a to napriek zvyšujúcemu sa dopytu po domácej tlači. Služba HP Instant Ink znamená koniec problémom s nedostatkom atramentu alebo tonera vo chvíli, keď ho užívateľ najviac potrebuje. Podľa dát HP sú pritom tieto momenty tým, čo Slovákov pri tlači trápi. Nepríjemný moment, kedy bolo veľmi dôležité vytlačiť nejaký dokument, ale tlačiareň nemohla kvôli nedostatku náplne odviesť svoju prácu, pritom zažili dve tretiny ich majiteľov. Podľa prieskumu HP priemerná slovenská domácnosť tlačiareň využije minimálne raz týždenne a vytlačí 27 strán mesačne .

Už od 0,99 EUR mesačne

Zákazníci si môžu vybrať z radu mesačných plánov, kedy platia pevnú cenu na základe počtu stránok, ktoré vytlačia. Služba detekuje, či v tlačiarni dochádza atrament alebo toner a automaticky zaistí doručenie novej tlačovej kazety až domov ešte predtým, než tá existujúca dôjde. O náplň v tlačiarni sa teda už používateľ nemusí starať.

V rámci služby zákazník platí za vytlačené stránky. Mesačné poplatky zahŕňajú plány od 10 vytlačených stránok mesačne až do niekoľkých stoviek stránok. V prípade atramentu plány štartujú na sume 0,99 EUR mesačne, pri toneri začínajú od 1,99 EUR. Vďaka veľkej flexibilite si každá domácnosť môže vybrať plán, ktorý bude najlepšie zodpovedať jej potrebám.

„Dnes je už bežnou praxou, že si ľudia formou predplatného v rámci streamovacích služieb zaisťujú prísun seriálov, ale napríklad aj hier. Veríme preto, že si ľudia tento princíp obľúbia aj pri tlači. Okrem toho, že môžu ušetriť na nákladoch, je hlavnou devízou služby HP Instant Ink aj pohodlie. Nemusíte si robiť starosti s náplňami v tlačiarni. Sú vždy k dispozícii, keď musím urgentne vytlačiť dôležitý dokument,“ hovorí Erika Lindauerová, riaditeľka HP pre Českú republiku, Slovensko a Maďarsko.

HP Instant Ink využíva aj známa slovenská influencerka a stand up komička Simona Obšivanová, ktorá na službu vsádza už viac ako rok. „Službu HP Instant Ink považujem za veľmi praktickú, využívame ju spolu s tlačiarňou naozaj každodenne. Je skvelé, že pokiaľ by mali náplne dôjsť, systém vás prekvapí svojou predvídavosťou a zaistí ich dodanie, takže ste vždy zásobení,“ hovorí o svojich skúsenostiach.

Ochrana proti malwaru aj ovládanie tlačiarne na diaľku

Ďalším dôležitým prvkom, čo sa pohodlného používania tlačiarne týka, je možnosť jej ovládania prostredníctvom mobilného telefónu. Túto podmienku perfektne spĺňa aplikácia HP Smart App, s ktorou má každý používateľ tlač plne pod kontrolou. Tlačiarne s inteligentným tlačovým systémom HP+ ponúkajú množstvo ďalších benefitov. Poskytujú napríklad ochranu proti potenciálnym útokom malwaru. S HP+ užívatelia získavajú zadarmo šesť mesiacov prístupu k službe HP Instant Ink podľa zvoleného plánu a jeden rok záruky HP navyše.

„Pre HP je veľmi dôležitý aj ohľad na životné prostredie – dôkazom toho je cieľ spoločnosti stať sa do roku 2030 najudržateľnejšou IT firmou na svete. Dôraz na ekológiu sa týka aj tlače, teda aj služby HP Instant Ink, ktorá podporuje udržateľný životný štýl. Pri každom doručení novej dávky atramentu preto zákazník obdrží obálku na recykláciu prázdnej tlačovej kazety s predplateným poštovným,“ vysvetľuje Erika Lindauerová.

S novou tlačiarňou HP ENVY na 9 mesiacov bezplatne

Ak uvažujete o kúpe farebnej atramentovej multifunkčnej tlačiarne, s modelmi HP ENVY a HP ENVY Inspire teraz získate službu HP Instant Ink na 9 mesiacov bez poplatku. Od 1. marca do 31. júla 2023 získajú zákazníci túto službu bezplatne, stačí sa zaregistrovať do 7 dní od inštalácie a prvého spustenia tlačiarne. Akcia sa vzťahuje na atramentové tlačiarne HP ENVY a HP ENVY Inspire.

Značky: