Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Revolut, finančná superaplikácia s viac ako 35 miliónmi zákazníkov po celom svete, pridala na Slovensku do svojej investičnej ponuky akcie viac než 70 spoločností kótovaných v Európe. Investičné služby v EHP poskytuje spoločnosť Revolut Securities Europe UAB (Revolut).      

S Revolutom sú investície do spoločností kótovaných v Európe dostupné s minimálnou výškou vkladu len 1 EUR. V rámci povolených limitov predplateného programu je možné obchodovať bez províznych poplatkov.    

Ide o ďalší krok, s ktorým Revolut ponúka zákazníkom flexibilný spôsob diverzifikácie investícií. Vďaka prístupu k viac ako 70 akciám kótovaným v Európe, viac ako 2 200 spoločnostiam obchodovaným v USA a viac ako 150 fondom obchodovaným na burze (ETF) môžu používatelia kontrolovať výkonnosť svojich investícií v reálnom čase pomocou zoznamov sledovaných položiek, obchodných grafov a správ z trhu. To všetko v aplikácii Revolut.

Zákazníci Revolutu si teraz môžu nastaviť aj opakované nákupy. Môžu tak nakupovať akcie alebo ETF fondy vo vopred stanovenom čase a časovom intervale – denne, týždenne alebo mesačne. Opakované nákupy môžu pomôcť investorom znížiť vplyv krátkodobej cenovej volatility a umožniť im pravidelne investovať.

Rolandas Juteika, vedúca tímu, ktorý sa zaoberá majetkom a obchodovaním (EHP):

„Investičný priestor aj naďalej sprístupňujeme pre všetkých tak, že do našej obchodnej platformy začíname pridávať niektoré z najväčších spoločností kótovaných na európskej burze. Našim zákazníkom chceme zabezpečiť jednoduchý prístup k firmám, ktoré sú im bližšie. Od Adidasu po Zalando naši zákazníci teraz môžu investovať do známych európskych mien a čoskoro tento zoznam rozšírime ďalej.

Čoskoro sprístupníme komplexný rad ďalších investičných produktov vrátane služieb robo-poradcov, podielových fondov, dlhopisov a sofistikovanejšej obchodnej platformy pre skúsených obchodníkov.“

V závislosti od programu môžu zákazníci uskutočniť 1 (Standard), 3 (Plus), 5 (Premium) alebo 10 (Metal a Ultra) obchodov bez provízie mesačne. Po prekročení bezplatného limitu sa za každý obchod účtuje variabilný poplatok vo výške 0,25 % (0,12 % v rámci programu Ultra) v minimálnej výške 1 EUR. Revolut si zároveň účtuje ročný správcovský poplatok vo výške 0,12 % z trhovej hodnoty aktív, ktorý je účtovaný mesačne.

Zákazníci by sa mali s rizikami oboznámiť v dokumente s popisom rizík dostupnom na webovej stránke Revolutu ešte pred tým, ako prijmú akékoľvek investičné rozhodnutie. Revolut Securities Europe UAB je investičná spoločnosť autorizovaná a regulovaná Národnou bankou Litvy.

Značky: