Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Revolut sa stáva jednou z prvých digitálnych bánk v Európskom hospodárskom priestore (EHP), ktorá spúšťa službu eSIM kariet a ponúka nákladovo efektívny prístup k dátovým balíkom bez nečakaných poplatkov za roaming vo viac ako 100 krajinách.  
  • Od 25. marca 2024 si slovenskí zákazníci budú môcť nainštalovať plne digitálnu eSIM kartu, a dobíjať ju podľa potreby v aplikácii Revolut v priebehu sekúnd. eSIM kartu je možné používať súčasne s fyzickou SIM kartou, čo zákazníkom umožňuje jednoducho prepínať medzi sieťami, pričom sa už nikdy nemusia obávať poplatkov za roaming.       
  • Zákazníci s programom Revolut Ultra budú mať odteraz exkluzívny prístup k 3 GB globálnych dát mesačne, pričom všetci zákazníci Revolutu na Slovensku budú môcť využiť úvodnú ponuku 100 MB mobilných dát zadarmo (s možnosťou uplatnenia do 1. mája 2024, platia zmluvné podmienky).
  • eSIM karty budú najnovším prírastkom do rozsiahleho balíka cestovných ponúk Revolutu, ktorý zahŕňa výmeny cudzích mien, službu Pobyty na rezerváciu ubytovania, Zážitky v podobe výletov a atrakcií, letiskové salóniky a globálne cestovné poistenie dostupné v rámci programov Premium, Metal a Ultra[1].

Revolut, globálna finančná aplikácia s viac ako 40 miliónmi zákazníkov po celom svete  a vyše 200 000 zákazníkmi na Slovensku, sa stáva jednou z prvých digitálnych bánk v EHP, ktorá svojim zákazníkom ponúka eSIM karty a globálne dátové balíky. Revolut eSIM karta umožňuje zákazníkom používať mobilné dáta v zahraničí a surfovať online bez nečakaných poplatkov za roaming a výpadkov siete.

Od 25. marca 2024 budú mať k eSIM karte prístup všetci slovenskí zákazníci Revolutu na zariadeniach kompatibilných s eSIM bez ohľadu na ich program. Po inštalácii si zákazníci budú môcť dobíjať dáta kdekoľvek – bez potreby fyzickej SIM karty. Pripojenie eSIM karty umožňuje zákazníkom používať aplikáciu Revolut bez čerpania mobilných dát, takže ak zákazník Revolutu príde do cudzej krajiny a nemá prístup k dátam, stále bude môcť používať aplikáciu Revolut a využívať všetky jej produkty a funkcie, vrátane dobíjania dát.

Vďaka eSIM karte nainštalovanej prostredníctvom aplikácie Revolut získajú zákazníci Ultra novú výhodu v rámci svojho programu – 3 GB mobilných dát na globálne využitie s obnovením každý mesiac. Navyše, slovenskí zákazníci, ktorí si nainštalujú svoju novú eSIM kartu do 1. mája 2024, budú môcť bezplatne využiť uvádzaciu ponuku 100 MB globálnych dát (platia zmluvné podmienky, odkaz).

Náklady na používanie mobilných dát v zahraničí sa v posledných rokoch zvýšili. Väčšina mobilných sietí v EÚ už svojim používateľom neponúka „roaming za ceny ako doma“ v Spojenom kráľovstve a poplatky za dáta pre zvyšok sveta sú takmer vždy mimo štandardných výhod.

Elyas Sadou, vedúci produktu eSIM kariet v Revolute, uvádza: „V Revolute využívame technológiu na zjednodušenie života našich zákazníkov, a to je presne to, čo plní naša eSIM. Ponúka jednoduchý prístup k mobilným dátam bez nepríjemností spojených s vysokými cenami alebo nutnosťou kupovať a nastavovať fyzickú SIM kartu.

Či už ste v USA, Austrálii alebo Egypte, môžete jednoducho využívať dátový balík. Stačí pár ťuknutí na telefóne a hneď sa môžete pochváliť svojim priateľom a rodine krásnymi fotkami z ciest. Túto novinku si zamiluje každý svetobežník.“

Hakan Koç, zakladateľ a generálny riaditeľ 1GLOBAL uvádza: „Vďaka našej spolupráci môže Revolut využiť celosvetovú mobilnú sieť 1GLOBAL a vedúcu platformu na trhu eSIM na zlepšenie vlastnej medzinárodnej technologickej infraštruktúry. 1GLOBAL poskytuje rýchle a bezpečné pripojenie k mobilnej sieti vo viac ako 160 krajinách na svete. Naša technológia eSIM kariet sa jednoducho integruje do existujúcej aplikácie Revolut a možno ju nainštalovať na akomkoľvek mobilnom zariadení kompatibilnom s eSIM za menej ako minútu.“

Sprístupnenie eSIM kariet zabezpečuje, že cestujúci budú môcť počítať s podporou Revolutu od samého začiatku cesty až do úplného konca. Od rezervácie ubytovania cez službu Pobyty, vstupov do salónikov na viac ako 1 000 letiskách až po istotu vďaka lekárskemu a zubnému poisteniu v prípade núdze v rámci programov Premium, Metal a Ultra (platia zmluvné podmienky poistenia, podmienky platených programov a poplatky za predplatné). Zákazníci následne môžu využiť službu Zážitky na prehliadky a atrakcie a platiť ako doma vďaka výmenám za výhodné ceny vo viac ako 30 menách. S eSIM kartou sa už zákazníci nemusia obávať vysokých poplatkov za roaming.

Informácie o Revolute

Revolut buduje prvú skutočne globálnu finančnú superaplikáciu na svete, ktorá pomáha ľuďom využívať ich peniaze na maximum. V roku 2015 spoločnosť Revolut spustila v Spojenom kráľovstve službu prevodov a výmien peňazí. V súčasnosti viac ako 40 miliónov zákazníkov na celom svete používa desiatky inovatívnych produktov Revolutu na uskutočnenie viac ako 500 miliónov transakcií mesačne.

V rámci našich osobných a firemných účtov poskytujeme zákazníkom väčšiu kontrolu nad ich financiami a jednoducho spájame ľudí po celom svete. www.revolut.com

Informácie o 1GLOBAL

Spoločnosť 1GLOBAL, založená v roku 2022, je novým startupom Hakana Koça, spoluzakladateľa a bývalého generálneho riaditeľa skupiny AUTO1. 1GLOBAL nadobudla aktíva spoločnosti Telco, pôsobiacej od roku 2006, vrátane medzinárodne uznávanej globálnej mobilnej siete akreditovanej GSMA. Táto spoločnosť so sídlom v Londýne a centrom výskumu a vývoja v Lisabone sa rozrástla na viac ako 400 zamestnancov v 12 krajinách, pričom v 9 z nich získala plne regulovaný štatút MVNO.

Ako inovátor v oblasti mobilných služieb GSM založených na eSIM karte spoločnosť 1GLOBAL poskytuje organizáciám aj jednotlivcom rôzne produkty vrátane nahrávania mobilných hovorov a SMS správ pre firmy, poskytuje SIM karty na diaľku, služby internetu, integrované telekomunikačné služby pre technologické spoločnosti, platformy a superaplikácie ako je Revolut a cenovo dostupné roamingové služby pre spotrebiteľov.


[1]V závislosti od dostupnosti na trhu. Platia zmluvné podmienky poistenia, podmienky platených programov a účtujú sa poplatky za predplatné (odkaz).

Značky: