Adaptáciu filmu do podoby videohry majú v rukách vývojári hier Fallout: New Vegas, Wasteland 2, Far Cry, Neverwinter Nights 2, The Witcher a Everquest.

Hru označujú za psychadelický survival horor, v ktorom sa ocitnete v koži kapitána Benjamina Willarda uprostred vojny vo Vietname. Zaujímavé je, že každý hráč si svojimi činmi a rozhodnutiami vytvorí vlastnú verziu kpt. Willarda. Navyše, ten je už na začiatku hry na pokraji šialenstva.

Vývojári zdôrazňujú, že toto nie je Call of Duty vo Vietname, ale survival horor, v ktorom sa budete musieť konfrontácii skôr vyhýbať a okolo nepriateľov sa radšej preplížiť. Hráčové rozhodnutia ovplyvnia, ako sa k nemu budú ostatné postavy správať, či mu pomôžu, alebo sťažia jeho misiu. Mnohé z postáv sú známe už z filmu, ale v hre ich bude omnoho viac.

 

Apocalypse Now je momentálne na Kickstarteri, kde sa uchádza o priazeň širokej verejnosti. Hra do tejto chvíle nazbierala zhruba 50 000 dolárov, ale vývojári potrebujú 900 000 dolárov, aby mohli svoju víziu uskutočniť.

Ak sa im podarí vyzbierať dosť peňazí, plánujú hru vydať vo verzii Early Access v roku 2019, pri príležitosti 40. výročia filmu, a mať ju hotovú v roku 2020.

Zdroj: Kickstarter

Značky: