Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vďaka rýchlejšiemu vývoju v oblasti IT je teraz k dispozícii riešenie SUSE Enterprise Storage 3, aby sa zákazníci mohli lepšie prispôsobovať meniacim sa nárokom na obchodné činnosti a dáta.

Najnovšie riešenie riadenia ukladania dát založené na inteligentnom softvéri spoločnosti SUSE je prvým komerčne podporovaným riešením na základe open source projektu Ceph vo verzii Jewel a zaručuje tak, že zákazníci spoločnosti SUSE budú mať ako prví podporu a ľahký prístup k rýchlo postupujúcim inováciám v rámci komunity používateľov Ceph.

Spoločnosť SUSE dnes taktiež oznámila, že v spolupráci s firmou HPE ponúka škálovateľné riešenie pre objektové ukladanie dát HPE Scalable Object Storage Solution v spojení s riešením SUSE Enterprise Storage, čo umožňuje zákazníkom, ktorí prešli na open source technológiu, účinne riadiť problémy súvisiace s ukladaním dát v masovom meradle. Toto riešenie podporujú servery HPE ProLiant určené pre všeobecné nasadenie a tiež servery HPE Apollo a Cloudline optimalizované pre ukladanie dát.

Vďaka tomu, že s inováciou ukladania dát na základe Ceph prichádzame ako prvý – a sme pripravení pre podnikový sektor a na poskytovanie plnej podpory – môžu naši zákazníci jednať rýchlo a využiť vo svojich podnikoch všetky výhody, ktoré im otvárajú rýchle inovácie,“ povedal Michael Miller, prezident pre stratégie, aliancie a marketing v spoločnosti SUSE. „Riešenie SUSE Enterprise Storage 3 im umožní transformovať infraštruktúru, ktorú pre ukladanie dát používajú, a súčasne sa môžu hladko adaptovať na nové technológie a využívať cenovo výhodné, odolné infraštruktúry s veľkou redundanciou na bežnom hardvéri,“ dodal Miller.

Arun Chandrasekaran, viceprezident pre výskum, a Julia Palmer, riaditeľka výskumu – obaja zo spoločnosti Gartner – dodávajú nasledujúce: „Proprietárne platformy pre ukladanie dát sú sprevádzané vysokými nákladmi na obstaranie, údržbu a ich opustenie, ktoré zaťažujú rozpočty na infraštruktúru a prevádzku, čím brzdia financovanie nových projektov. Primárnymi prínosmi open source softvéru sú sloboda, inovácie a flexibilita, kde nízke náklady sú skôr pridruženým efektom.“

Rozšírenie riešenie SUSE Enterprise Storage 3 ako jedno z prvých ponúka prístup k nasledujúcim novým funkciám platformy Ceph:

  • Súborový systém Ceph (CephFS) kompatibilný s POSIX pridáva natívny prístup k súborovému systému, takže zákazníci teraz majú unifikovaný prístup k blokom, objektom a súborom na svojom klastri v rámci riešení SUSE Enterprise Storage.
  • Multisitová replikácia objektov poskytuje asynchrónne aktívne/aktívne multiclusterové prostredie pre zaistenie replikácie na diaľku pre lepšiu obnovu v prípade prírodných katastrof, ako aj replikáciu skutočne vykonávanú diaľkovo pre bloky používajúce asynchrónny mirroring (RDB).
  • Nový framework zjednodušuje správu vďaka vytvoreniu základov pre riadiaci nástroj na tvorbu vyspelého grafického používateľského rozhrania (využívajúce openATTIC) a taktiež usporiadanie a riadenie klastrov pomocou Salt.

Značky: