Platí nový roamingový cenník.

Cena za používanie roamingových mobilných služieb v krajinách Európskej Únie sa od 30. apríla 2016 opäť znižuje.

Najnovšie sa počíta z „domáceho“ základu a roamingového príplatku. Ceny za používanie mobilných služieb v EÚ sa tak navýšia maximálne o 5 centov za minútu odchádzajúceho hovoru, 2 centy za SMS a 5 centov za 1 MB dát. Tieto ceny sú uvedené bez DPH. Taktiež platí, že za minútu prichádzajúceho hovoru v krajinách EÚ najnovšie zaplatíte maximálne 1,14 centu bez DPH.

Roaming v EÚ pred a po 30. 4. 2016. Zdroj: Europa.eu

Pripomeňme, že nové ceny platia iba v krajinách Európskej únie a možnože aj v pár ďalších štátoch, ak ich operátori zaradili do najlacnejšej zóny. Pokiaľ sa však chystáte na dovolenku do Čiernej hory, tam si za roaming priplatíte.

Na nové roamingové ceny zareagovali aj operátori. Tí predstavili aktualizovanú ponuku roamingových služieb. Pozrite si ponuku Orangeu, O2 a Telekomu (+ u susedov ako doma). Taktiež odporúčame navštíviť oficiálne webové stránky vášho operátora pre detailnejšie informácie o aktuálnych roamingových službách. A stále platí, že operátor vám pri vstupe do zahraničnej krajiny pošle SMS správu s dôležitými informáciami o cenách mobilných služieb v roamingu.

Pokiaľ máte operátora 4ka alebo Juro, tí účtujú rovnaké ceny doma aj v krajinách EÚ. Roamingové poplatky v EÚ budú úplne zrušené od 15. júna 2017.

Zdroj: Europa.eu

Prečítajte si aj:

Aj Orange upravuje roamingové poplatky a balíčky

O2 upravuje ceny roamingu

Telekom zjednodušuje roamingové zóny

Poplatky za EÚ roaming naoko skončia. Je tu „ale“

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit