Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Robert Bosch Venture Capital GmbH, kapitálová investičná spoločnosť skupiny Bosch Group pre správu rizikového kapitálu zriadila svoj tretí fond s objemom 150 miliónov eur.

„Robert Bosch Venture Capital prostredníctvom cenných kontaktov v prostredí novo vznikajúcich podnikov úspešne utvára obraz spoločnosti Bosch ako lídra medzi inovátormi,“ uvádza predseda predstavenstva Robert Bosch GmbH Dr. Volkmar Denner. Tieto investície umožňujú spoločnosti Bosch včasný prístup k prelomovým inováciám, ktoré idú ruka v ruka so vznikom nových podnikov. Aktivity Robert Bosch Venture Capital navyše upevňujú vedúcu pozíciu spoločnosti Bosch v oblasti nových technológií, ktorých hnacou silou sú tieto start-upy.

Rozšírenie portfólia start-upov

So svojim tretím fondom teraz Robert Bosch Venture Capital spravuje 420 miliónov eur. Spoločnosť bude aj naďalej investovať do inovatívnych start-upových projektov a do fondov rizikového kapitálu vo vybraných odvetviach priemyslu v Európe, USA, Izraeli a Číne. „Nový fond sa bude aj naďalej zameriavať na prelomové inovácie v oblasti automatizácie a elektrifikácie, energetickej účinnosti, podporných technológií a zdravotníckych systémov. Investovať sa bude taktiež do služieb a obchodných modelov a taktiež aj do nových materiálov, ktoré sú relevantné z hľadiska vyššie zmieňovaných oblastí podnikania,“ hovorí Dr. Ingo Ramesohl, výkonný riaditeľ Robert Bosch Venture Capital. Do súčasného portfólia Robert Bosch Venture Capital sa radia dobre známe spoločnosti, ako je Movidius – jednotka na trhu v oblasti termovíznych technológií a Greenpeak – jednotka na trhu v oblasti komunikačných zariadení pre inteligentné domácnosti. V jednej z posledných transakcií bola izraelská spoločnosť Pebbles, ktorú Robert Bosch Venture Capital už predtým označila za špičku v odbore rozpoznávania gest, predaná Facebooku.

Investície od počiatočnej fázy až po fázu rastu

Robert Bosch Venture Capital investuje do počiatočnej, rannej a neskoršej fázy kapitálových cyklov a podieľa sa na následných investíciách do súkromných spoločností. Investície sa pohybujú od 500 000 eur pri počiatočnej fáze investovania až do piatich miliónov eur financovania v neskoršej fáze, v závislosti na úrovni jednotlivých spoločností. Obvyklá úhrnná investícia na jedno portfólio, vrátane následných investícií, sa pohybuje medzi šiestimi a 15 miliónmi eur na obvykle desať až 25 percent kapitálovej účasti v každej spoločnosti.

Značky: