Výrobca predstavil aj ďalšie vysávače.

Roborock oznámil sériu robotických vysávačov, ktoré prinesie na trh v roku 2024. Najlepšie vybaveným modelom a novou vlajkovou loďou tohto výrobcu je Roborock S8 MaxV Ultra. Ten prináša niekoľko zlepšení v porovnaní s modelmi série Roborock S8 a tiež aj v porovnaní s vysávačmi Roborock S7 MaxV.

Roborock S8 MaxV Ultra dostal do výbavy doteraz najvyšší sací výkon na úrovni 10 000 Pa. Vysávač ponúka už tradične dve hlavné kefy, avšak úplnou novinkou je polohovateľná bočná kefa, ktorá nie je fixne umiestnená na jednom mieste. Pomocou posuvnej robotickej ruky dokáže lepšie zmietať špinu v rohoch.

Novinkou je tiež malý bočný mop, ktorý dopĺňa hlavnú mopovaciu podložku a zlepšuje mopovanie pri stenách. Samotná mopovacia podložka sa takisto dočkala zlepšenia. Obsahuje dvojnásobok vibračných modulov a dokáže drhnúť podlahu frekvenciou 4000-krát za minútu. Mopovacia podložka sa dokáže automaticky nadvihnúť na koberci, pričom novinkou je, že sa nadvihne do výšky až 2 cm.

Roborock S8 MaxV UltraZdroj: Roborock
Roborock S8 MaxV Ultra a S8 Max Ultra ponúkajú robotickú ruku s bočnou kefkou, nový bočný mopovací kotúč a zlepšenú mopovaciu podložku

Roborock S8 MaxV Ultra využíva laserovú navigáciu s LiDARom a pomocnou kamerou, ktorá slúži na rozpoznávanie objektov a prekážok na zemi. Túto kameru je možné využiť aj na účely videohovorov, čo je funkcia, ktorú už Roborock v minulosti ponúkol v niektorých svojich vysávačoch.

Roborock vybavil novinku aj technológiou DirTect, ktorá využíva umelú inteligenciu na lepšie rozpoznanie špiny a zaschnutých škvŕn, resp. na prispôsobené odstránenie týchto nečistôt. Multifunkčná dokovacia stanica zabezpečuje automatické vyprázdnenie, umytie a vysušenie mopovacej podložky a doplnenie nádržky na vodu.

Roborock S8 MaxV Ultra bude dostupný v Amerike od apríla za 1800 dolárov. Cenu a dostupnosť pre Slovensko zatiaľ nepoznáme.

Ďalšie nové vysávače

Roborock predstavil aj model S8 Max Ultra, ktorý ponúka sací výkon na úrovni 8000 Pa, robotickú ruku s bočnou kefkou a zlepšenú mopovaciu podložku, ktorá drhne podlahu frekvenciou 4000-krát za minútu. Vysávač využíva laserovú navigáciu s LiDAR senzorom a rozpoznávaním prekážok a objektov, avšak neponúka zabudovanú kameru, ktorá by sa dala využiť aj na účely videohovorov. Rovnako nemá technológiu DirTect.

S8 Max Ultra bude dostupný v Amerike od apríla za 1600 dolárov. Cenu a dostupnosť pre Slovensko zatiaľ nepoznáme.

Roborock oznámil aj modely Q Revo Pro a Q Revo MaxV. Ich americké ceny sú 1000, resp. 1200 dolárov. Cenu a dostupnosť pre Slovensko zatiaľ nepoznáme.

Roborock Q Revo MaxVZdroj: Roborock
Roborock Q Revo MaxV

Zdroj: Roborock

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit