Slúchadlá ROCCAT Cross nevzbudzujú na prvý pohľad dojem, že ide o príslušenstvo pre hráčov.

Ich dizajn je kompaktný, konštrukcia ľahká a samotné náušníky sa výraznejšie neodlišujú od slúchadiel, ktoré by ste si zobrali so smartfónom na cestu vlakom alebo lietadlom.

Je to zámer. Cross má totiž podľa výrobcu predstavovať univerzálne slúchadlá pre všetkých používateľov a hráčov, a to bez ohľadu na platformu. Inak povedané, načo mať doma troje slúchadlá na rôzne účely, keď môžete mať jedny na všetko.

V praxi to funguje. ROCCAT Cross sú vďaka spomenutým kompaktným rozmerom nenápadné a v autobuse nebudete vzbudzovať pozornosť. To sa nedá povedať o väčšine herných slúchadiel, ktoré sú masívne, aspoň na pohľad a napr. slúchadlá ROCCAT Renga alebo SteelSeries Siberia 200 by sme si do autobusu nezobrali. Cross sme však počas testovania používali aj počas cestovania a ich nosenie pôsobilo prirodzene.

Z určitého hľadiska by sa dalo povedať, že ROCCAT Cross sú obyčajné slúchadlá a prívlastok „herné“ majú iba kvôli výrobcovi. Je to pravda, zariadenie nemá žiadne špecifické funkcie, ktoré by boli zamerané vyslovene na hráčov. Na druhej strane však ponúkajú praktický koncept dvoch káblov. Oba nájdete v balení a môžete ich meniť podľa potreby. Prvý kábel obsahuje iba jeden 3,5 mm audiokonektor a mikrofón má zabudovaný priamo v kábli.

Tento kábel využijete v kombinácii s mobilnými zariadeniami alebo pri hraní na konzolách PS4 a Xbox One. Kábel pripojíte priamo do ovládača, v prípade Xboxu musíte mať nový model ovládača s 3,5 mm jackom. Druhý kábel má 3,5 mm jack pre slúchadlá aj pre mikrofón a samostatný mikrofón. Tak, ako to poznáte z iných headsetov, ktoré sú určené na hranie na PC.

Slúchadlá ROCCAT Cross na prvý pohľad možno nepôsobia ako herné, avšak výrobcu chválime za koncept dvoch káblov, ktoré si vymeníte podľa toho, s akým zariadením ich práve používate. V praxi to funguje bezchybne. Na slúchadlách takisto oceňujeme kompaktné rozmery, ľahkú konštrukciu a pohodlné nosenie.

Použijete ich aj v kombinácii s mobilnými zariadeniami, pričom nechýba zabudované tlačidlo na kábli, pomocou ktorého môžete ovládať prehrávanie pesničiek atď. Kvalita zvuku je zodpovedajúca cene, hlasitosť môžete regulovať na ľavom náušníku. Zvuk je vyvážený, basy nechýbajú, ale nie sú prehnané. Aj vďaka tomu ide o všestranné slúchadlá, nielen na hranie.

Cena: 69,99 EUR
Zapožičal: ROCCAT

Tento článok vyšiel aj v tlačenom januárovo-februárovom vydaní TOUCHIT č. 1-2/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit