Táto súprava prináša 32-bitové nahrávanie priamo do mikrónov, pričom sa dá zaznamenať viac ako 40 hodín záznamu. Novinka prináša možnosť synchronizácie časového kódu a využiť sa dá aj inteligentná technológia GainAssist.

RODE Wireless PRO
RODE Wireless PRO

Najmodernejší záznam zvuku

RØDE bol priekopníkom v kategórii ultrakompaktných bezdrôtových mikrofónov s pôvodným modelom Wireless GO, ktorý dodnes používame. Neskôr sa ale objavila konkurencia v podobe DJI Mic a už to vyzeralo na ohrozenie vládnucej pozície. Aktuálnym kráľom bezdrôtových mikrofónov je tak Wireless PRO od Rode. Využíva najmodernejší digitálny prenos Series IV 2,4 GHz a vlastný kodek s takmer nulovou latenciou a 128-bitovým šifrovaním. Vo výsledku poskytuje čistý a stabilný zvuk s dosahom až 260 metrov. Je to bezdrôtový zvuk, na ktorý sa môžete spoľahnúť takmer v každej situácii v štúdiu alebo v teréne.

RODE Wireless PROZdroj: RODE
RODE Wireless PRO

O nahrávku nikdy neprídete

Nezaznamenať zvuk, to je pri tvorbe videa mimoriadne nepríjemná situácia. Nie je nič horšie, ako keď po vytiahnutí zvuku do strihového softvéru zistíte, že vaša nahrávka sa nedá sa použiť. So zariadením Wireless PRO sa to nestane. 32-bitové nahrávanie priamo do mikrofónov znamená zálohu pri každom nahrávaní. Akýkoľvek záznam môžete obnoviť v postprodukcii, nie je dôležité, či bol príliš hlasný alebo príliš tichý. Vlastne sa nemusíte starať o dokonalé nastavenie zosilnenia. Je to zmena hry pri nahrávaní zvuku.

RODE Wireless PROZdroj: RODE
RODE Wireless PRO

Synchronizovaný zvuk a video

Vďaka funkcii časového kódu môžete s Wireless PRO ľahko synchronizovať zvuk a video – nepotrebujete žiadne zložité a drahé externé systémy časového kódu. Všetko je priamo v mikrfóne.

Kvalitný zvuk

Okrem 32-bitového plávajúceho záznamu na palube ponúka Wireless PRO množstvo funkcií, ktoré sľubujú kvalitný zvuk v každej situácii. S jeho pomocou si zabezpečíte plynulý a vyvážený zvuk pomocou inteligentnej technológie GainAssist. Presne prispôsobí nastavenie mikrofónu vašej kamere pomocou flexibilných ovládačov zosilnenia a prispôsobených predvolieb. Pridať môžete aj ďalšiu vrstvu ochrany pomocou tzv. bezpečnostného kanála, ktorý sa nahráva s mierne nižším zosilnením. Znamená to, že zvuk nebudete mať skreslený, zosilniť sa dá vždy.

RODE Wireless PROZdroj: RODE
RODE Wireless PRO

Profesionálna nahrávacia súprava

Samozrejme, voči minulosti sa zdražovalo a Wireless PRO je najdrahší z doterajších Rode súprav na nahrávanie zvuku. Dodáva sa ale so všetkým, čo potrebujete na nastavenie a nahrávanie bezdrôtového zvuku ihneď po vybalení z krabice. Súčasťou sú tak dva profesionálne mikrofóny Lavalier II, ktoré sú vhodné na nahrávanie ľudí , ako aj protiveterné chlpaté ochrany. Je tu pár prichytávačov MagClip GO na pripevnenie vysielačov kdekoľvek, inteligentné nabíjacie puzdro a praktické balenie príslušenstva na uloženie všetkého potrebného.

RODE Wireless PROZdroj: RODE
Obsah dodávky RODE Wireless PRO

Pripojenie k rôznym zariadeniam

Vďaka analógovým (3,5 mm) a digitálnym (USB-C) výstupom je Wireless PRO kompatibilné s fotoaparátmi a inými zvukovými zariadeniami, smartfónmi a tabletmi a to so systémami iOS a Android a počítačmi so systémami Windows a Mac.

Konfigurácia a ovládanie

Priame ovládanie je na LCD displeji a tu môžete na prvý pohľad skontrolovať úroveň zvuku a priebežne konfigurovať nastavenia pomocou špeciálnych ovládacích prvkov pre rôzne funkcie od nastavenia zosilnenia až po spúšťanie nahrávania. Celý systém si môžete prispôsobiť svojim potrebám pomocou počítača alebo smartfónu s využitím aplikácie RØDE Central.

RODE Wireless PROZdroj: RODE
RODE Wireless PRO

Monitorovanie zvuku

Zvuk v teréne môžete kontrolovať pomocou slúchadlového výstupu Wireless PRO s integrovaným ovládaním úrovne. Máte aj možnosť pripojiť lavalier mikrofón a zaznamenať tretiu zvukovú stopu.

Pripravený na terén

Dodávané inteligentné nabíjacie puzdro nielenže chráni bezdrôtové zariadenie Wireless PRO na cestách, ale zabezpečuje, že je nabité a pripravené na použitie. Umožňuje tiež veľmi rýchly prenos dát, takže môžete rýchlo exportovať záznamy na cestách.

Vďaka 3,5 mm lavalierovým konektorom s uzamykaním sa už nemusíte obávať, že by ste mikrofóny vytiahli uprostred nahrávky. Závit je pripravený pre dodávané Lavalier II mikrofóny.

Cena a možnosti objednania

Mikrofóny Wireless PRO sú zatiaľ v štádiu predobjednávok. Cena na americkom trhu bez dane je 399 USD. Samozrejme, redakčný test tohto mikrofónu pripravíme.

Zdroj: RODE

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.