ROG Phone 8 prichádza na trh s tými najvyššími ambíciami.

ASUS oficiálne predstavil smartfón ROG Phone 8 (Pro), ktorý prichádza na globálny trh s tými najvyššími ambíciami. ASUS sa už týmto telefónom nesnaží zaujať iba hráčov, keďže vyrobil smartfón, ktorý je plnohodnotnou vlajkovou loďou.

ROG Phone 8 si zachováva niektoré špecifické vlastnosti svojich predchodcov a prináša tradičné herné funkcie, ako sú na tlak citlivé dotykové bočné tlačidlá, priestorový zvuk, pokročilé chladenie a podpora pre externý chladič. Okrem toho však dostal do výbavy viacero praktických zlepšení, ktoré ocenia všetci používatelia. Aj preto môže byť ROG Phone 8 atraktívny aj pre nehráčov.

ASUS stenčil rámiky okolo displeja a znížil hmotnosť, ktorá je 225 gramov. Hrúbka telefónu je 8,9 mm a novinkou je plnohodnotná odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP68. ROG Phone 8 využíva procesor Snapdragon 8 Gen 3 – ide o jeden z prvých telefónov s týmto procesorom, ktorý bol oficiálne predstavený pre globálny trh. ASUS predbehol aj Samsung.

ROG Phone 8 (Pro) má vo výbave aj 6,78-palcový LTPO AMOLED displej (Samsung E6 AMOLED) s frekvenciou od 1 do 120 Hz, resp. do až 165 Hz počas hrania. Maximálny jas je 2500 nitov.

ROG Phone je dostupný v základnej a Pro verzii. Model Pro sa odlišuje tým, že má programovateľné LED diódy na zadnej strane a ponúka až 24 GB RAM typu LPDDR5X a až 1 TB úložisko typu UFS 4.0. Ostatné konfigurácie majú 12/256 GB, resp. 16 GB RAM a 512 GB úložisko. Batéria má 5500 mAh s podporou 65 W rýchleho nabíjania. 

ROG Phone 8 a ROG Phone 8 ProZdroj: ROG
ROG Phone 8 a ROG Phone 8 Pro

ROG Phone 8 (Pro) dostal výrazne zlepšenú fotografickú výbavu

ASUS kládol v prípade novej generácie veľký dôraz na zlepšenie fotografickej výbavy, ktorej základom je 50 Mpx hlavný fotoaparát so senzorom IMX 890 so 6-osou hybridnou gimbalovou stabilizáciou tretej generácie. Dopĺňa ho 13 Mpx ultraširokouhlý senzor a 32 Mpx teleobjektív s 3× optickým zoomom. Selfie fotoaparát má 32 Mpx.

Telefón má predinštalovaný operačný systém Android 14 a podporuje všetky funkcie na prepojenie s Windows počítačom cez Microsoft Phone Link. Výrobca prisľúbil podporu na úrovni minimálne 2 verzií systému Android a 4 rokov bezpečnostných aktualizácií.

ROG Phone 8 štartuje na cene 1099 eur za verziu 12/256. ROG Phone 8 Pro sa bude predávať vo verzii 16/512 za 1199 eur a vo verzii s 24 GB RAM, 1 TB úložiskom a priloženým externým chladičom AeroActive Cooler X za 1499 eur.

Zdroj: ROG

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit