Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Aj napriek nepriaznivému vývoju na kryptomenovom trhu v posledných mesiacoch adopcia, a používanie krypta stále rastie.

Ukazuje to aj posledný prieskum Národnej banky Slovensko, z ktorého vyplýva, že približne 9 percent Slovákov investuje do kryptomien. Tento fakt poukazuje na to, že kryptomeny už nemôžeme považovať za marginálnu tému. Gigant v kryptomenovom priemysle a popredný svetový poskytovateľ blockchainového ekosystému a celkovej infraštruktúry Binance  – svoje aktivity na Slovensku neustále rozširuje a snaží sa ľudí nielen vzdelávať v oblasti investovania, krypto alebo NFT, ale svojimi aktivitami poskytuje Slovákom aj nové príležitosti. 

Každý kvalitný start-up má šancu

Hlavnou misiou spoločnosti je podľa regionálneho manažéra Binance pre Slovensko – Daniela Feketeho – prakticky zvyšovať slobodu peňazí pre ľudí na celom svete. “Sprístupňujeme kryptomeny komukoľvek tým, že poskytujeme prístup k širokým finančným nástrojom pri zachovávaní čo najnižších poplatkov v biznise. A robíme to samozrejme preto, lebo veríme, že kryptomeny môžu či už jednotlivcom alebo spoločnostiam poskytnúť väčšiu ekonomickú nezávislosť. Avšak pokračujeme aj v postupnom rozširovaní našej ponuky a v budovaní nových produktov a služieb nad rámec našej platformy, pretože veríme, že tá základná technológia na ktorej sú kryptomeny postavené, má obrovský prísľub a môže aj naďalej zlepšovať životy,  zlepšovať služby nad rámec  tradičného finančného sveta, “ vysvetľuje. 

Spoločnosť Binance prevádzkuje taktiež investičný fond Binance Labs, ktorý sa sústredí na hľadanie a podporu kvalitných startupov v oblasti kryptomenovej infraštruktúry a blockchainových technológií. “Sledujeme zaujímavé projekty,  ktoré nejakým spôsobom už fungujú s krypto infraštruktúrou, či blockchainom nielen v rámci Slovenskej republiky, ale v podstate v rámci celého stredoeurópskeho regiónu. Napríklad  za posledné mesiace  bolo vybraných 12 projektov v rámci piateho Inkubačného programu našej platformy Binance Labs, ktorá práve takéto start-upy a podnikateľov podporuje. Tieto startupy dostanú 8-týždňový inkubačný program, v ktorom sú pre nich vytvorené kurzy na tému blockchain, podnikanie, prebiehajú mentorské stretnutia s odborníkmi z odvetvia,” vysvetľuje Daniel Fekete. 

Okrem toho spoločnosť poskytuje nádejným podnikateľom a projektom možnosť diskutovať, networkovať s inými lídrami na trhu EÚ a rovnako tak majú možnosť zažiť   ukážkový deň  v celom odvetví. Binance Labs poskytuje aj nepretržitú podporu už po inkubácii. “Ak hovoríme vyslovene o Česku a Slovensku  v rámci jedného z týchto inkubačných programov bol vybraný aj český projekt. Je to pôvodom české gamingové štúdio – Gamee – dnes je už súčasťou Animoca Brands. Je to dôkaz, že aj relatívne malé gamingovej štúdio z Českej republiky vie dostať podporu, ak pracuje kvalitne. Konkrétne v tomto prípade Binance podporilo tento projekt sumou jeden a pol milióna dolárov. A to sa snažíme robiť aj naďalej. Samozrejme potenciál tu vidíme, ale všetko v konečnom dôsledku závisí od  kvality samotného projektu, ktorý sa prihlási a zažiada o podporu,”  dopĺňa.

Práca v blízkosti svetových lídrov a nadštandardné benefity

Rozšírenie spoločnosti  na slovenský trh, prináša aj nové pracovné príležitosti. Nakoľko je spoločnosť Binance globálna a “fully remote”, teda zamestnanci pracujú z pohodlia domova,  zamestnanie nie je iba na lokálnej úrovni. Pre mnohých ľudí sa tak otvárajú opäť možnosti nových pracovných miest. 

Už dnes má spoločnosť niekoľko zamestnancov zo Slovenska na rôznych pozíciach. V rámci benefitov sa môžete stretnúť so zariadením pracovnej kancelárie podľa svojich predstáv. “Benefity, ktoré Binance ponúka presahujú priemerný rámec zamestnaneckých benefitov na Slovensku. Binance sa v tomto smere nielen na Slovensku, ale aj globálne snaží vždy urobiť o krok, dva viac než je bežné u iných zamestnávateľov. Pre mňa osobne je okrem nejakých konkrétnych výhod veľkou pridanou hodnotou, že práca nikdy nie je rovnaká. Stále máme čo riešiť, čo vymýšľať, čo prispôsobovať. Veľmi motivačné je aj to, že mám prístup k lídrom svojho odvetvia. Že mám možnosť sa každý deň učiť od týchto ľudí, ktorí vám ochotne zdieľajú svoje skúsenosti už len to je pre mňa osobne na nezaplatenie,” uvádza príklady Daniel Fekete. 

Aj v súčasnosti spoločnosť hľadá uchádzačov na stovky pracovných miest.

Vzdelávanie zdarma pre každého

Čo sú to vlastne kryptomeny, tokeny alebo blockchain? Aj na takéto otázky nájdete odpovede na vzdelávacej platforme Binance Academy, ktorá je dostupná v 30-tich jazykoch – a aktuálne už aj v slovenskom jazyku. Celý obsah, kurzy, workshopy a články sú dostupná zdarma. V rámci obsahu si dokáže užívateľ filtrovať oblasť aj úroveň, na ktorej sa nachádza aby si  prispôsobil adekvátny obsah. Aktuálne je preložená asi ⅓ obsahu celej Binance Academy, no spoločnosť rapídny temtpom obsah dopĺňa a aktualizuje, aby mali dostupné vzdelávanie aj tí, ktorí nevedia cudzí jazyk. Okrem toho spoločnosť pre všetkých užívateľov organizuje osobné stretnutia, takzvané Binance meet-up, kde môžete stretnúť zástupcov spoločnosti a vždy je na nich prípravených  niekoľko tém v rámci trendov, tipov či vzdelávania.

“Nemáme fyzickú pobočku, v ktorej by sa s nami užívatelia mohli stretnúť. Ale neznamená to, že im nie sme nablízku.  Organizujeme komunitné stretnutia, takzvané Binance Community meet-upy. Od leta sme mali tri takéto stretnutia. V Prahe, v Bratislave a posledné 11. novembra v Košiciach. Prostredníctvom týchto akcií sa vieme priamo stretávať s našimi užívateľmi. V budúcnosti ich nechceme organizovať iba v hlavných mestách, ale pôjdeme aj do menších mestách. Okrem toho plánujeme rôzne iné akcie, diskusie, workshopy. Všetko preto, aby naši užívatelia vedeli, že Binance nie je iba nedostupná značka, ale stoja za ňou reálni ľudia. A práve tí v prípade potreby vedia pomôcť, podať pomocnú ruku, navigovať a byť k dispozícii,” dopĺňa Daniel Fekete. 

BONUS 

TIP NA MODERNÝ VIANOČNÝ DARČEK – exkluzívne pre Slovensko

Tieto vianočné darčeky platíme my! Na spoločnú oslavu vianočného obdobia Binance spúšťa exkluzívnu kampaň, ktorá vám umožní darovať vašim priateľom a rodine darčekové karty v hodnote 10 $ v Bitcoine (BTC) zadarmo. Akcia platí do  26.12.2022 23:59 (CET)

Ako sa zúčastniť?

Ak už máte účet, pozvite svojich priateľov, aby sa pridali k Binance. Nemusíte nič nikam posielať, vypĺňať a potvrdzovať. Môžete im to povedať napríklad zajtra pri večeri. A je to! Celkom jednoduché, nie?  Ak ešte účet nemáte, zaregistrujte sa na Binance, dokončite verifikáciu počas trvania kampane a získavate nárok na darčekovú kartu Binance v hodnote 10 $ v BTC zadarmo.

Aké sú odmeny?

Pre túto akciu bude k dispozícii 480 darčekových kariet v celkovej hodnote 4800 USD v BTC. exkluzívne pre nových používateľov s dokončenou verifikáciou účtu. Každý oprávnený príjemca získa darčekovú kartu v hodnote 10 USD a darčeková karta bude denominovaná v BTC. Upozorňujeme, že k dispozícii je iba 480 darčekových kariet, takže budú distribuované podľa poradia každému používateľovi, ktorý sa zaregistruje počas trvania kampane. Viac informácií nájdete aj na blogu BINANCE.

Značky: