Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje na trhu nový bezdrôtový gigabitový router Archer C6U, ktorý podporuje štandard AC1200 a v dvoch pásmach ponúka slušnú rýchlosť pripojenia aj v 802.11ac.

Antény i Beamforming pre čo najlepšie pokrytie

TP-Link Archer C6U prináša užívateľom dostatočne rýchle a stabilné pripojenie k bezdrôtovej sieti Wi-Fi, a to aj vďaka štvorici externých a jednej internej anténe, ktoré sľubujú optimálnu úroveň pokrytia. A to v kombinácii s technológiou Beamforming (modelovanie lúča), ktorá poskytuje širšie bezdrôtové pokrytie lepším zameraním koncových zariadení.

Rýchlosť prenosu dát v dvoch pásmach dosahuje takmer 1 200 Mbit/s, z toho v pásme 2,4 GHz maximálnych 300 Mbit/s a ​​v pásme 5 GHz 867 Mbit/s. Taká rýchlosť už je dostatočná pre súbežné pripojenie viacerých koncových zariadení, videohovory, hranie on-line hier či streaming videa vo vysokom rozlíšení.

Fungovaniu väčšieho množstva súbežných pripojení napomáha i technológia MU-MIMO, ktorá redukuje latenciu siete i jej preťaženie. Využitie bezdrôtovej siete Wi-Fi v domácnosti alebo kancelárii sa tak stáva efektívnejším.

Pripojte sa rýchlejšie a zdieľajte dáta jednoducho

Maximálnu rýchlosť je možné dosiahnuť aj s využitím káblového pripojenia pomocou gigabitových ethernetových portov. Cez kábel rýchlo a stabilne pripojíte napríklad stolové počítače, smart televízory alebo herné konzoly. Pre externé pamäťové zariadenia a úložisko potom slúži integrovaný port typu USB 2.0, pomocou ktorého môžete rýchlo zdieľať súbory, fotografie a videá.

Novinka zvládne aj režim prístupového bodu

Špecialitou bezdrôtového routera TP-Link Archer C6U je možnosť jeho využitia v režime prístupového bodu. Káblovú sieť môžete vďaka tomu zdieľať s ďalšími bezdrôtovými zariadeniami a uľahčiť tak ich prístup k internetu.

Za zmienku stojí tiež už tradičná možnosť jednoduchého nastavenia a správy prostredníctvom mobilnej aplikácie Tether, dostupnej v češtine aj slovenčine pre operačné systémy Android a iOS.

Kľúčové vlastnosti Archer C6U:

  • Podporuje štandard 802.11ac
  • Súčasné pripojenie 2,4 GHz 300 Mb/s a 5 GHz 867 Mb/s dávajú dohromady rýchlosť 1200 Mb/s celkovej dostupnej šírky pásma
  • Jednoduché pripojenie externých pamäťových zariadení k portu USB 2.0 pre rýchle zdieľanie súborov, fotografií a videí
  • 4 externé antény a jedna interná anténa poskytujú stabilné bezdrôtové pripojenie a optimálne pokrytie
  • Jednoduchá správa siete na dosah ruky s aplikáciou TP-Link Tether
  • MU-MIMO dosahuje dvojnásobnú efektivitu komunikácie s až 2 zariadeniami súčasne
  • Beamforming technológia poskytuje širšie bezdrôtové pokrytie
  • Podporuje režim prístupového bodu k vytvoreniu nového prístupového bodu Wi‑Fi

Značky: