Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje na trhu nový bezdrôtový dvojpásmový gigabitový router Archer MR600, ktorý ponúka podporu štandardu AC1200 (802.11ac), a tiež ako vôbec prvý router od TP-Linku podporuje 4G+ Cat 6 pre navýšenú rýchlosť prenosu dát (do 300 Mbit/s).

So 4G+ sa pripojíte všade

Mobilný router podporuje technológiu 4G+ Cat 6 s funkciou Carrier Aggregation (agregácia operátorov), čo znamená, že si aj „obyčajným“ pripojením cez vloženú SIM kartu zasurfujete rýchlosťou navýšenou až na spomínaných 300 Mbit/s. Vďaka tomu si aj bez možnosti pevného pripojenia môžete užiť filmy vo vysokom rozlíšení, plynulé on-line hranie a rýchle sťahovanie i väčších súborov.

Vďaka integrovaným plne gigabitovým ethernetovým portom potom môžete využiť rýchle a spoľahlivé pripojenie pre káblové zariadenia náročnejšie na dáta, ku ktorým sa radia napríklad inteligentné televízie, herné konzoly, NAS úložisko a ďalšie.

Podpora najnovších mobilných technológií sľubuje možnosť vytvorenia stabilnej Wi-Fi siete všade tam, kde ju potrebujete. Stačí do príslušného portu pripojiť micro SIM kartu a napríklad pracovať z domu alebo si pustiť on-line reláciu v karavane na mieste, kde štandardné internetové pripojenie dostupné nie je.

 Súčasné pripojenie až pre 64 zariadení

Routerom TP-Link Archer MR600 je možné súčasne pripojiť až 64 rôznych koncových zariadení. Aj keď v takom prípade prirodzene nie je možné zaistiť „4K pre všetkých“, bežné úkony typu chatovanie alebo kontroly e-mailu zvládnu pokojne aj všetci hostia záhradky vašej kaviarne súčasne.

Maximálnu stabilitu pripojenia zabezpečuje aj podpora meshového riešenia TP-Linku s názvom OneMesh ™, ktoré umožňuje vytvorenie stabilnej a plynulej Wi-Fi siete pre celý pokrývaný priestor. Bez toho, aby ste si pri prechode od jedného prístupového bodu k druhému vôbec nejaký rozdiel všimli. Archer MR600 je tak plne kompatibilný s ostatnými zariadeniami podporujúcimi OneMesh™ z portfólia TP-Linku, ako sú opakovače (extendery) alebo powerline adaptéry.

A nakoniec nesmieme zabudnúť ani na už štandardnú možnosť jednoduchého nastavenia a správy pomocou mobilnej aplikácie Tether, ktorá je zadarmo k dispozícii v slovenčine aj češtine pre platformy Android a iOS. Tu nastavíte napríklad aj funkcie rodičovskej kontroly alebo riadenia prístupu.

Kľúčové vlastnosti Archer MR600:

  • Prvý TP-Link router so 4G+ – podporuje 4G+ Cat6 pre zvýšenie rýchlosti prenosu dát s rýchlosťou až 300 Mb/s
  • Plné gigabitové porty – poskytuje spoľahlivé káblové pripojenie pre zariadenia náročné na šírku pásma, ako sú herné konzoly a STB
  • Pripojte SIM kartu a hrajte – nie je nutná žiadna konfigurácia, kompatibilita SIM kariet vo viac ako 100 krajinách je zaistená rokmi testov v teréne
  • Lepší signál pre pripojenie všade – vďaka dvom externým anténam LTE si užite stabilné a efektívne pripojenie ku každému zariadeniu
  • Režim routera Wi-Fi – zapojte ethernetový kábel do portu LAN/WAN pre flexibilný prístup ako možnosť zálohovania, pokiaľ nie je možné získať pripojenie ku 4G
  • Podporuje TP Link OneMesh™ – spolupracuje s produktmi TP-Link OneMesh a vytvára flexibilnú a nákladovo efektívnu sieť Mesh

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.