Smartfón čínskej spoločnosti je prvým komerčne dostupným skladateľným zariadením na svete.

Aj keď je toto zariadenie dostupné iba v obmedzenom množstve, na trh sa dostalo na prelome rokov 2018 a 2019. Veľké spoločnosti ako napríklad Huawei a Samsung na spustenie predaja vlastných skladateľných smartfónov stále iba čakajú.

Už na prvý pohľad je na Royole FlexPai vidieť, že niektoré prvky boli navrhnuté s menším zmyslom pre detail. Vzhľadom na obmedzenú dostupnosť a cenu 1300 dolárov, test odolnosti prenecháme na Zacka z JerryRigEverything, aby nám vo videu ukázal, koľko toho toto prvé skladateľné zariadenie znesie a či je ho možné ohýbať do oboch strán.

Od problémov z Galaxy Fold je zrejmé, že ani displej tohto smartfónu nebude príliš odolný a dá sa ľahko poškriabať, pretože nie je vyrobený zo skla. Pružný plast sa dá ľahko poškodiť aj nechtami. To, že ochranné sklá a ani fólie nie je možné použiť, asi nikoho neprekvapí.

V prípade nesprávneho smeru ohýbanie je pritom displej veľmi odolný, čo sa o samotnom mechanizme nedá hovoriť. Na druhej strane je to pochopiteľné. Displej aj po poškodení mechanizmu zostal nejaký čas aktívny a reagoval na dotyk. Po ďalších pokusoch ohýbať panel nesprávnym smerom to nakoniec aj displej “vzdal” a v niektorých miestach sa poškodil a prestal reagovať na dotyk. 

Aj keď test nedopadol pre FlexPai úplne ideálne, zariadenie vydržalo toho pomerne veľa. Okrem displeja, ktorý je skutočne náchylný na poškriabanie (pravdepdobne to čaká aj Galaxy Fold a Huawei Mate X), FlexPai disponuje odolnou konštrukciou, ktorá toho znesie viac, ako sme očakávali.

Zdroj: YouTube

Prečítajte si aj:

Oficiálne: Skladateľný smartfón Samsung Galaxy Fold príde do predaja v septembri

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.