Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Akumulátorová technika pre celý domov i záhradu
  • Jeden akumulátor pre viac ako 30 záhradných, domácich prístrojov a prístrojov pre majstrov
  • Úspora miesta, úspora peňazí, ochrana životného prostredia
  • GardenPump 18: Komfortné a udržateľné zavlažovanie záhra
  • AdvancedGrind 18: Flexibilita s maximálnou kontrolou a vysokou ochranou

Bosch ponúka majstrom a hobby záhradníkom s 18-voltovým akumulátorovým systémom „Power for All“ najväčšiu škálu aplikácií na trhu – je to jediný systém, ktorý kombinuje spotrebiče pre domácich majstrov, záhradu a domácnosť. S jedným a tým istým 18 voltovým akumulátorom môžete prevádzkovať viac ako 30 prístrojov, ako sú skrutkovače, brúsky a uhlové brúsky, priamočiare píly, plotostrihy, kosačky na trávu, nízkotlakové mobilné čističe a vysávače – a teraz po prvýkrát aj čerpadlo na dažďovú vodu. Domáci majstri a hobby záhradkári preto nepotrebujú žiadne ďalšie akumulátory a nabíjačky, a súčasne tak ušetria miesto a peniaze pri každom ďalšom nákupe.

Prvé akumulátorové čerpadlo na dažďovú vodu od spoločnosti Bosch: GardenPump 18

Dobré pre životné prostredie a rastliny: Vďaka prvému akumulátorovému čerpadlu na dažďovú vodu od spoločnosti Bosch sa teraz milovníci záhrad môžu rozlúčiť s namáhavým a časovo náročným zavlažovaním pomocou krhiel – a všetko počínajúc ružami až po mrkvu polievať udržateľnou vodou z dažďového sudu. GardenPump 18 je vhodný pre všetky bežné modely zásobníkov vody s objemom až 1 000 litrov, má kohútik pre štandardné zásuvné spojky záhradnej hadice a má dosah 25 metrov. Vďaka veľkému množstvo dopravovanej vody a vysokému rozstrekovaciemu výkonu je možné zavlažovať aj zavesené koše až do výšky dvoch metrov alebo čistiť záhradný nábytok a cesty. Ak má zo vzácnej vody profitovať aj trávnik, môže byť čerpadlo pripojené k postrekovaču alebo zavlažovaciemu systému. GardenPump 18 má aj integrovanú antisifónovú zástrčku: Tá pri zastavení čerpadla automaticky privádza vzduch do pripojovacej hadice, takže voda nemôže nechtiac vytiecť. Vaša riadiaca jednotka akumulátora odolná proti striekajúcej vode môže byť pripevnená na vhodnú stenu alebo priamo na nádrž. Priehradka na akumulátor je uzavretá vodotesným krytom. V závislosti na aplikácii a požadovanej dobe prevádzky je možné GardenPump 18 prevádzkovať s akumulátormi od 2,0 do 6,0 Ah. Akumulátor 2,5 Ah umožňuje prevádzku po dobu 30 minút. S výkonom čerpadla jedenásť litrov za minútu akumulátor zvládne 330 litrov – čo je viac ako priemerný objem nádrže 250 litrov. Ovláda sa pomocou LED displeja riadiacej jednotky: zapínanie a vypínanie, nastavenie požadovaného času alebo odpočítavanie stavu akumulátora – všetko ide ľahko a pohodlne.

Práca s vysokou ochranou používateľa: AdvancedGrind 18

Vďaka novej konštrukcii s výkonným motorom je uhlová brúska AdvancedGrind 18 ideálna na brúsenie, rezanie, kefovanie a leštenie kovov, kameňa, betónu a dlažby. Od porovnateľných konkurenčných modelov sa vyznačuje funkciou softštartu a predvoľbou plynulej rýchlosti. Funkcia softštartu postupne zvyšuje výkon uhlovej brúsky – nespustí sa okamžite plnou rýchlosťou. To poskytuje väčšie pohodlie a kontrolu pri práci. Rýchlosť sa upravuje elektronicky v závislosti na aplikácii a materiále. Po vypnutí prístroja sa kotúč zastaví počas dvoch sekúnd vďaka integrovanej funkcii brzdenia. Ochrana proti reštartu zabraňuje nekontrolovanému spusteniu po výpadku napájania. Ďalšia výhoda, ktorá domácim majstrom uľahčuje použitie: Rýchla a jednoduchá výmena kotúča bez náradia za menej ako 12 sekúnd. Rýchloupínaciu skrutku je možné zafixovať stlačením tlačidla a príslušenstvo tak môžete rýchlo a ľahko uvoľniť a znovu upevniť.

Oba prístroje sú už v predaji. Uvedené ceny sú nezáväzné cenové odporúčania vrátane DPH.

Technické údaje                GardenPump 18

Napätie akumulátora: 18 V

Maximálny tlakový výkon: 2,0 bar

Maximálny prietok: 2000 l/h

Maximálna hĺbka ponoru: 1,8 metra

Hmotnosť čerpadla: 0,8 kg

Hmotnosť riadiacej jednotky batérie bez akumulátora: 0,6 kg

Ochrana proti striekajúcej vode IPX4

Rozsah dodávky/odporúčaná maloobchodná cena vrátane DPH: Čerpadlo vrátane vodného filtra, riadiacej jednotky akumulátora, pripevnenia na stenu a do nádrže, pripájacieho kábla a hadice, vedenia hadice s antisifónovou zástrčkou (bez akumulátora a nabíjačky): 99,99 €

Čerpadlo vrátane vodného filtra, riadiacej jednotky akumulátora, pripevnenia na stenu a do nádrže, pripájacieho kábla a hadice, vedenia hadice s antisifónovou zástrčkou, akumulátora 2,5 Ah a nabíjačky AL 1810 CV: 149,99 €

Technické údaje                AdvancedGrind 18

Napätie akumulátora: 18 V

Voľnobežné otáčky: 2800 ‒ 11 500 min-1

Priemer brúsneho kotúča: 125 mm

Vreteno: M14

Rozmery bez na akumulátore (dĺžka x šírka x výška): 315 x 228 x 103 mm

Hmotnosť bez akumulátora: 1,7 kg

Rozsah dodávky/odporúčaná maloobchodná cena vrátane DPH: Uhlová brúska bez akumulátora a nabíjačky: 129,99 €

 

 

 

 

Značky: