Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Antik Telecom postaví do konca roka 2020 optickú sieť pre minimálne 40000 domácností.

Po výstavbe v Rožňave, ktorá je pred dokončením a prebiehajúcej výstavbe v Bardejove vybuduje siete aj v Poprade a Michalovciach. Výstavbu zaháji tiež v Prešove. Gigabitový internet a televízia vo veľmi vysokom rozlíšení (4K/UHD) pribudne aj v desiatkach menších obcí.

Najväčší poskytovateľ telekomunikačných služieb na optickej sieti východu SR prijal plán ďalšieho rozšírenia pokrytia v posledných mestách východného Slovenska, kde ešte neposkytuje svoje služby. V najbližšom roku tak pribudne infraštruktúra s najvyššími prenosovými rýchlosťami v Bardejove, Michalovciach, Poprade a v Rožňave. Výstavba novej siete naštartuje aj v krajskom meste Prešov. Pokračovať bude aj rozsiahle rozširovanie optických sietí mimo väčších miest v desiatkach lokalít s rodinnými domami, ktoré boli doteraz modernými službami často obídené.

„Za posledných desať rokov sme si získali dôveru desiatok tisíc klientov na východe Slovenska a to najmä kombináciou výbornej ceny a vysokej hodnoty našej služby – najmä rýchlosti a stability internetu či množstva kvalitnej televíznej zábavy,“ povedal generálny riaditeľ ANTIK Telecom Igor Kolla. „Celkom prirodzene sme sa rozhodli ďalšie zdroje nasmerovať do výrazného posilnenia prítomnosti na Východe a prispieť tak k zmierneniu regionálnych rozdielov. Stále dostávame množstvo otázok klientov, kedy optická sieť Antiku príde aj k nim.

Veľa z nich je aj z oblastí rodinných domov, kde majú obyvatelia dnes len veľmi obmedzenú rýchlosť internetu či kvalitu televízneho vysielania.“ Práve do menších obcí s individuálnou bytovou výstavbou smeruje veľká časť investícií spoločnosti už od roku 2018.

Celkové pokrytie Antiku vzrastie do konca budúceho roka o približne 40000 domácností, popritom bude tvoriť významný podiel aj optická sieť pre rodinné domy. Výstavba sa dotkne sídlisk v piatich mestách a približne 40 obciach. Vo všetkých nových oblastiach Antik poskytuje služby prostredníctvom technológie FTTH (optika až do bytu či rod. domu) so symetrickou rýchlosťou 1000/1000mbps s viac ako 160 TV programami a bezplatnými volaniami za cenu už 17,92 eur mesačne bez viazanosti. Pre zrýchlenie prístupu do nových lokalít vybudoval operátor v predchádzajúcich rokoch zokruhovanú medzimestskú optickú sieť Antik East s prenosovými kapacitami v desiatkach gigabitov za sekundu. Investície budú pokračovať ďalej až do pokrytia všetkých mestských aglomerácií na Východe a priľahlých vidieckych oblastí. Spoločnosť využíva výhradne interné financovanie bez zapojenia verejných zdrojov.

Značky: