Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Rozšírte svoju kreatívnu víziu pomocou nového svetelného objektívu AF-S NIKKOR 24 mm f/1,8G ED s pevnou ohniskovou vzdialenosťou

Spoločnosť Nikon rozširuje svoju všestrannú ponuku objektívov s pevnou ohniskovou vzdialenosťou a svetelnosťou f/1,8 o celkom nový objektív AF-S NIKKOR 24 mm f/1,8G ED. Keďže je ľahší a kompaktnejší ako jeho profesionálny súrodenec, tento svetelný objektív formátu FX jednoducho zachytí dynamické a pútavé snímky. Zurab Kiknadze, Product Manager, Lenses, Accessories & Software, Nikon Europe, uvádza: „Širokouhlé objektívy sa najviac prejavia, keď chcete zvýrazniť perspektívu, a 24 mm vždy bola obľúbená ohnisková vzdialenosť fotografov, ktorí hľadali kreatívnu výhodu. Nový 24 mm objektív dokonale vypĺňa medzeru medzi nedávno uvedenými objektívmi s ohniskovou vzdialenosťou 20 mm a 28 mm od spoločnosti Nikon a vytvára omnoho ucelenejší rad objektívov so svetelnosťou f/1,8. Je to vynikajúci objektív na zachytávanie dynamických a pútavých snímok, ktoré vtiahnu diváka. Ponúka vynikajúci výkon pri slabom svetle pre scény s prirodzeným osvetlením a nádherné vykreslenie rozostrených oblastí na dosiahnutie atmosférickejších záberov. A ak snímate videosekvencie a chcete videosekvencie s filmovým vzhľadom, tento všestranný objektív určite poskytne výborné výsledky.

Dynamické, pútavé snímky

Dramatická architektúra. Ohromujúce krajiny. Odvážne zábery z ulíc. Priestranné interiéry. Ak chcete zachytávať takéto zábery, objektív musí byť širokouhlý a musí byť svetelný. Nový objektív 24 mm f/1,8G od spoločnosti Nikon poskytuje výnimočné statické snímky a videá a je to vynikajúca voľba pre digitálne jednooké zrkadlovky s vysokým rozlíšením. Vysoká svetelnosť f/1,8 ponúka malú hĺbku ostrosti, hladké rozostrenie pozadia (bokeh), jasné snímky pri slabom svetle a jasný obraz v hľadáčiku. Krátka zaostriteľná vzdialenosť iba 0,23 m ponúka väčšiu všestrannosť a kreatívnu slobodu. Kompaktný a ľahký dizajn robia z tohto ultraširokouhlého objektívu dokonalého spoločníka na cesty. Yves Paternoster: AF-S NIKKOR 24 mm f/1,8G ED, Nikon D750 Špičkový výkon od okraja po okraj Nový objektív NIKKOR s ohniskovou vzdialenosťou 24 mm poskytuje vynikajúcu ostrosť a kontrast v celom obrazovom poli. Optická konštrukcia zahŕňa 12 prvkov v deviatich skupinách. Dva optické prvky zo skla ED (s extrémne nízkym rozptylom), dva asférické optické prvky a antireflexná vrstva Nano Crystal Coat od spoločnosti Nikon zaručujú ostré brilantné snímky. Skreslenie je dobre skorigované. Rovnako sú skorigované aj všetky potenciálne chyby, ktoré sa zvyčajne objavujú na okrajoch záberov širokouhlými objektívmi, napríklad pokles periférneho osvetlenia alebo strata ostrosti. Alex Soh: AF-S NIKKOR 24 mm f/1,8G ED, Nikon D750 Ultraširokouhlý objektív pri formáte FX. Klasický objektív pri formáte DX Keďže tento nový objektív ponúka ohniskovú vzdialenosť 36 mm vo formáte DX, je zaujímavý aj pre fotografov využívajúcich formát DX. Teraz môžu používatelia formátu DX využiť výhody vysokokvalitného objektívu formátu FX, ktorý sa približuje klasickej ohniskovej vzdialenosti 35 mm, keď ho použijú na fotoaparáte formátu DX. Tradičná ohnisková vzdialenosť 35 mm vytvára nadčasové pôsobivé snímky. Je to stálica v obľúbenosti medzi fotografmi, ktorí chcú zachytávať snímky s klasickou perspektívou. Okrem výhodnej ohniskovej vzdialenosti odolná, ale ľahká konštrukcia tohto nového objektívu formátu FX zaručuje, že je dobre vyvážený aj na tele formátu DX. Objektív AF-S NIKKOR 24 mm f/1,8G ED sa dodáva s bajonetovou slnečnou clonou a mäkkým puzdrom.

 

Značky: