Ak ste vodič a jazdíte naozaj pravidelne, určite ste sa už stretli s tým, že pri zapnutej navigácii v mobile, sa veľmi rýchlo vybije batéria. Nevraviac o tom, keď na pozadí beží ďalšie množstvo aplikácií. Vtedy siahnete po nabíjačke. Množstvo nabíjačiek však mobil dokáže iba udržať pri živote, pričom batériu nedokážu dobiť tak, aby ste z auta vystupovali s pocitom spokojnosti, že vám mobil ešte vydrží.

Trust URBAN Ultra Fast Car Charger tento problém rieši. Nabíjačku sme dlhodobo testovali počas bežného používania na dlhších aj kratších trasách s mobilom Honor 8. Počas používania navigácii v mobile (Waze, Goole mapy) a aj ďalších aplikácií, ako Spotify, dokázala mobil dobiť za hodinu z 10 na 35 % kapacity batérie pri neustále zapnutom displeji telefónu. Pri dobíjaní telefónu v pohotovostnom režime sa za hodinu dobil z 10 na 90 % kapacity batérie.

Nabíjačka je malých, kompaktných rozmerov a je určená do bežnej autozásuvky (cigaretového zapaľovača). Na výstup slúži klasický USB port, do ktorého pripojíte kábel, ktorým chcete zariadenie dobiť. Kábel nie je súčasťou dodávky. Po pripojení nabíjačky do aktívnej autozásuvky sa rozsvieti modrá LED dióda, signalizujúca, že do nabíjačky je privádzaný prúd a je pripravená nabíjať vaše zariadenie.

Nabíjačka podporuje technológiu Qualcomm QuickCharge 2.0, vďaka ktorej dokáže ultra rýchlo nabiť zariadenia, ktoré túto technológiu podporujú, napr. Samsung Galaxy S6. Nabíjačka rozlišuje aj medzi výstupným prúdom, dokáže rozoznať pripojené zariadenie a prispôsobiť tak spôsob nabíjania. Ultra fast charging (15 W) použije pri zariadeniach, ktoré podporujú spominanú technológiu QuickCharge 2.0. Fast charging (10 – 12 W) použije pri zariadeniach ako tablet Apple iPad a pri ostatných zariadeniach, ktoré tieto štandardy nepodporujú, sa bude správať ako štandarná nabíjačka (5 W).

Výhodou je aj to, že vaše zariadenie ochráni pred prípadným prepätím či skratom.

Cena: 19,99 EUR
Zapožičal: Trust

Porty1× USB-A
Výstupné napätie5/9/12 V
Výstupný výkon (max)@5 V: 2,4 A, 12 W
Výstupný výkon (max)@9 V: 1,67 A, 15 W
Výstupný výkon (max)@12 V: 1,25 A, 15 W
Maximálny výstupný výkon – výstup (max)15 W
Funkcia automatického rozpoznávaniaáno
Technológia nabíjaniaQuickCharge 2.0
Kompatibilitatablety a smartfóny rôznych značiek
Ochranapred skratom a prepätím

Značky: