Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vysoký rezný výkon a kontrola

  • Rýchla: Výkonný motor a vysoká rýchlosť reťaze
  • Čistenie: bočná olejová nádrž a automatický systém mazania reťaze
  • Komfortná: Napínanie a údržba reťaze bez použitia náradia vďaka systému SDS

Rýchle, čisté, bezpečné a komfortné rezanie: Bosch uvádza na trh dve nové káblové reťazové píly s dĺžkou lišty 35 a 40 centimetrov – UniversalChain 35 a UniversalChain 40, ktoré sa vyznačujú jednoduchým použitím a bezpečnosťou. Obe píly ponúkajú nový dizajn s bočnou nádržou na olej na mazanie reťaze.

Plnenie oleja je jednoduchšie a čistejšie než pri reťazových pílach s otvormi na zadnej strane. Olejový filter je umiestnený na dne nádrže. Olej môže natekať čisto a nevyteká. Špeciálne vyvinutý závit zaisťuje, že viečko môže byť utiahnuté a povolené len dvomi až tromi otočeniami. Mazanie reťaze prebieha automaticky. Klzké rukoväte a špinavé reťazové lišty, zamastené olejom, sú tak minulosťou.

A nezáleží na tom, či chcete spracovať trámy alebo kmene stromov na palivové drevo, čisto odvetviť alebo skrátiť malé až stredne veľké stromy, alebo odstrániť staré záhradné ploty. Reťazové píly sa ľahko ovládajú a manévrujú. Reťaz v spojení s automatickým mazacím systémom a výkonným motorom s výkonom 1800 W s rýchlosťou reťaze dvanásť metrov za sekundu zaisťuje vysoký rezný výkon.

Systém Bosch SDS umožňuje ľahké napínanie, nastavovanie a údržbu reťaze, bez použitia náradia v niekoľkých jednoduchých krokoch. Symbol na lište označuje smer montáže reťaze. Stabilná ochrana rúk s integrovaným spätným brzdovým systémom poskytuje dodatočnú kontrolu a bezpečnosť: Ochrana používateľa proti spätnému rázu zastaví pílu okamžite pri vychýlení z polohy. Nový dizajn produktu s jasným a vyváženým dizajnovým rukopisom, obmedzeným počtom ovládacích prvkov a pokojnou siluetou zaisťuje najlepší možný komfort pri manipulácii. Kompletné vybavenie reťazových píl a ich nízka hmotnosť sú navrhnuté tak, aby bolo rezanie čo najjednoduchšie – aby každý rez sedel.

Reťazové píly UniversalChain 35 a UniversalChain 40 sú už v predaji.

Parametre prístrojaUniversalChain 35UniversalChain 40
Výkon motora1 800 W1 800 W
Dĺžka lišty35 cm40 cm
Rýchlosť reťaze12 m/s12 m/s
Hodnota vibrácií4 m/s²4 m/s²
Hrúbka článku reťaze1,1 mm1,1 mm
Typ reťazeOregon LP PX90Oregon LP PX90
Objem olejovej nádrže0,25 l0,25 l
Rozmery s lištou (dĺžka x výška x šírka)735 × 216 × 270 mm785 × 216 × 270 mm
Hmotnosť (vrátane reťaze a lišty)4,2 kg4,3 kg
Rozsah dodávky/odporúčaná maloobchodná cena vrátane DPHPrístroj vrátane reťaze, lišty, krytu reťaze: 119,99 €Prístroj vrátane reťaze, lišty, krytu reťaze: 139,99 €

 

Značky: